Lavanta Düşü Cheesecske Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı eritilmiş
- 200 gram labne yahut süzme yoğurt ben süzme yoğurt kullandım
- 200ml krema
- 2 00 gram krem peynir
- 3 doruklu yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker 200ml
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 küçük mor lahana
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı kuru lavanta
- 1 doruklu yemek kaşığı nişasta
- 2 paket beyaz çikolata
- 1 paket vanilya
- İsteğe bağlı 1 yemek kaşığı şeker ben koymadım
- Mor renkli kurutulmuş çiçekler
- Kurutulmuş kumkuat
- Tercihen beyaz çikolata rendeleyebilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri rondodan geçirelim. Eritilmiş tereyağı koyup karıştıralım yağlayıp yağlı kağıt yerleştirmeniz kalıba bisküvileri boşaltalım kaşık yahut bardak tabanı ile bastırarak yerleştirelim soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- Derince bir yoğurma kabına. Sıvı gereçleri alıp çırpalım nişastayı vanilyayı ekleyip, çırpalım yumurtaları çırptıkça teker teker ekleyelim, çırptıkça hacmi kabaracaktır harika ???? o denli olması lazım.
- Dolaptan aldığımız bisküvilerin üzerine yayalım hafifçeçe sallayıp, havasını alalım.
- Evvelce 170 derecede ısıttığımız fırına verelim 10 dakika bu türlü pişirelim daha sonra fırının ayarını 150 ye düşürüp 40 dakika pişirelim.
- Fırını kapatıp, ortasında soğusun daha sonra buzdolabına kaldıralım orda 1 gece bekletelim dinlendirelim hayli hoş oluyor ancak vaktiniz yoksa 4 saatte kâfi olacaktır.
- Lavantalı katı için cezvede yarım çay bardağı sütü kaynama derecesine getirip içine 1 çay kaşığı lavanta koyup soğumaya bırakın.
- Mor lahanayı meyve sıkacağı ile suyunu sıkalım yaklaşık 1 çay bardağı suyu çıkıyor bu suyu sos tenceresine alıp nişastayı ekleyip, karıştırın.
- Ocağı açıp, lavantalı sütü sosun içine süzelim daima çırparak pişirelim göz göz kaynayınca kapatıp vanilya ve çikolataları kırıp karıştıralım çikolatalar eriyene kadar.
- Merak etmeyin lahana kokusu kalmıyor zira lahanaya süt karışırsa kokusunu alıyor üstelik lavanta ve çikolata var.
- Sosu kimi bazı karıştıralım kabuklaşmasın suğuyunca dolaptan aldığımız cheesecske kin üzerine gezdirelim üzerini istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz fotoğraf ve görüntü da görüldüğü üzere ???? Afiyet olsun.