Künefe Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 100 gram kadayıf
- 100 gram peynir
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimizi hazırlayalım ki soğusun.
- Tencereye su ve şekeri koyup 5 dakika kaynatalım, çabucak tüketileceği için limon koymaya gerek yok. daha sonra soğumaya bırakalım.
- Tel kadayıfları bıçakla kıyalım.
- Tel kadayıfların yapışan kısımları var ise ayıralım.
- Künefeyi ocak üzerinde yahut fırında olmak üzere iki biçimde pişirebiliriz. Ocak üzerinde yapacaksak künefe kabına pekmezle karıştırdığımız yumuşak tereyağı ile çokça yağlayalım.
- Kadayıfın yarısını künefe kabına bastırıp sıkışmasını sağlayalım.
- Üzerine tuzsuz eriyen peynirimizden koyalım. (dil peyniri, mozarella, köy peyniri, kaşar vb kullanılabilir).
- Kenarlara yapışmaması için 1-2 cm boşluk kalacak biçimde peyniri yerleştirelim.
- Üzerine peynirleri büsbütün kapatacak biçimde kadayıfı koyup bir daha bastıralım. Gerekirse biraz tartı koyup sıkışmasını sağlayalım.
- Fırında yapacaksak yağı eritip kadayıflara dökelim, harmanlayalım. bir daha birebir biçimde yağlanmış kaba koyup bastıralım, fırında pişirelim.
- Ben ocak üzerinde yaptım. Elimiz yanmayacak biçimde çevirerek kısık ateşte pişirelim.
- Kenarlardan denetim edelim, renk alınca bir daha tıpkı boyutta yağladığımız künefe kabına karşıt çevirip o yüzünü de pişirelim.
- Künefemiz sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökelim.
- Yeşil fıstık ile üzerini süsleyerek sıcak servis edelim. Herkese afiyet olsun, sevgiyle kalın.