Evde Şişeyle Tel Kadayıf Üretimi (Artık Hazır Almıyorum) Tanımı İçin Malzemeler
Evde Şişeyle Tel Kadayıf İmali (Artık Hazır Almıyorum) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı oda ısısında ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta/ mısır yada buğday olabilir
- 1 çimdik tuz
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- İstediğiniz kadar ceviz içi
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 küçük dilim limon
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Evde Şişeyle Tel Kadayıf İmali (Artık Hazır Almıyorum) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına öncelikli suyu tuzu ve yağı ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- hemen sonrasında üzerine nişasta ve unu yavaş yavaş ekleyip güzelce homojen akışkan bir hamur elde edelim.
- İçinde hiç bir pütürlük kalmaması için blenderla birkaç dakika çırpalım.
- Hazırlamış olduğumuz hamuru şişenin içerisine dökelim.
- Geçelim artık hamuru dökmek için şişenin kapağını hazırlamaya küçük bir dikiş iğnesi ile yan yana olmak üzere 5 adet delik açtım siz birinci sefer yapacaksanız bir iki tane delik açın delikler fazlaca fazla birbirine yakın olmasınlar.
- sonrasındasında kapağı şişenin ağzına takalım ve güzelce ısıtılmış yanmaz yapışmaz bir tavaya hamuru dairesel hareketlerle dökmeye başlayalım.
- Hamurun epey fazla üst üste gelmemesine dikkat edin süratli bir biçimde isterseniz aşağı üst zikzak yaparak ya da dairesel hareketlerle hamuru dökün.
- Orta ateşte birkaç saniye bekledikten daha sonra bir çöp şiş ile çabucak hamurlu toparlayıp bir bez içerisine alın ve hamur bitinceye kadar bu sürece devam edelim.
- Soğuk kullanacağımız için şerbeti hazırlayalım .Bunun için tencereye şerbet gereçlerini ekleyelim ve şeker eriyinceye kadar ocak üzerinde pişirmeye başlayalım .
- Su kaynamaya başlayınca ocağı büsbütün kısalım ve yaklaşık 15 dakika boyunca şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatalım.
- Şerbeti farklı bir kaba alalım ve soğuması için bekleyelim.
- Pişirdiğimiz kadayıfları elimizde hayli fazla ufaltmadan birkaç modüle bölelim ve üzerine tereyağını ekleyelim .
- Güzelce karıştırdıktan daha sonra kadayıfın yarısını bir yemek kaşığı tereyağı ve pekmez ile yağladığımız tavanın tabanına döşeyelim .
- Üzerine cevizi serpiştirelim ve geriye kalan kadayıfı üzerine serpiştirelim.
- Düz bir tabak sayesinde üzerine bastırıp kadayıfın uygunca sıkışmasını sağlayalım.
- ondan sonrasında kadayıfı ocağı alalım ocağın büyük gözünde en kısık ateşte üzeri kapalı 15- 20 dakika altı kızarıncaya kadar pişirelim .
- Bir tabak sayesinde öteki yüzüne çevirelim.
- Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyelim .
- Kadayıfı tavaya bırakalım bu yüzünü de güzelce nar üzere kızarıncaya 6 -7 kadar pişirelim .
- Buz üzere soğumuş olan şerbeti pişen sıcak tatlının üstüne dökelim.
- Kadayıfı ve tatlımızı da hazırladık deneyecek olan herkese afiyet olsun.