Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı irmik
- Yarım paket margarin yahut tereyağı
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 2-3 damla limon suyu
- 3,5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
- Ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar evvela tatlımın şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynattım.
- Altını kapatmaya yakın bir kaç damla limon ekleyip bir taşım kaynatıp soğuması için dinlenmeye bıraktım.
- Akabinde tatlımın hamuru için uygun bir kaba un ve irmiği alıp kaşık sayesinde karıştırdım.
- Oda sıcaklığındaki tereyağımın üzerine limon damlatıp,sırasıyla karbonat,süt,sıvı yağ ve son olarak yoğurdunu ekleyip güzelce yoğurdum.
- Yağlı kağıt sermiş olduğum fırın tepsime hamurumdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp elimle yuvarlayıp,silikon nihale altlığının üzerine koyup elimle, bastırarak açtım.
- Akabinde ortasına ceviz koyup hamurun kenarlarını ortada birleştirerek içe gerçek kapattım.
- Hal verdiğim kurabiyemi karşıt çevirerek fırın tepsime yerleştirdim.
- bu türlü tüm hamurumu şekillendirip önce ısıtmış olduğum 180 derece fırında 25 dakika pişirdim.
- Pişen kalburabastılarımın birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra şerbetini döktüm.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten daha sonra üzerini antep fıstığı ile süsleyip konuklarıma soğuk servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun. Sevgiler ????.