Kedi Lisanlı Yaş Pasta

Leila

Global Mod
Global Mod
Kedi Lisanlı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

• 2,5 paket kedi lisanı bisküvi
Kreması için

• 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket krema
İçi için

• 1 adet muz
  • 1 kase çilek
Üzerine

• Yarım kilo çilek
Kedi Lisanlı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. O kadar lezzetli ve pratik bir pasta oldu.
  2. ilk vakit içinderda kremasını hazırlıyoruz.
  3. Sütü şekeri ve başka materyalleri ocağa alıyoruz ve kaynayacak kadar daima karıştırıyoruz.
  4. Katı bir kıvam oluyor bu sizi korkutmasın kaynadıktan daha sonra tereyağını ve vanilyasını ekleyelim.
  5. Genişçe bir kaba alalım bu karışımı üzerine streç sinemayla kapatalım üzerine yapıştıralım streçi kabuk tutmasın die 2 3 saat buzdolabında bekletelim ben 1 gece beklettim daha hoş oldu vakit var ise sizde o denli yapın.
  6. Şimdi kremasını ekleyelim ondan evvel mikserle kremayı düzgünce çırpalım ve kremasını ekleyelim.
  7. Kedidilini diyeceğimiz kalıba kedidillerini dizelim benim kalıp 26 cm biraz daha fazla bisküvi gitti.
  8. Ben bisküvileri kestim kalıbın uzunluğuna nazaran.
  9. Bir kaseye 1 su bardağı sütü koyalım ve kedidillerinin şekerli olan kısmını süte epeyce az batıralım ve dizmeye başlayalım.
  10. Dizme süreci bittikten daha sonra o kalan kesimleri süte batırıp tabana boşluk kalmayacak biçimde dizelim kremasını bir kat yayalım kremanın üzerine muz ve doğradığımız çilek kesimlerini koyalım.
  11. Ve öbür kalan bisküvi parçalarınıda dizip bütün kremayı koyalım üzerine dilimlediğimiz çilekleri dizelim 2 3 saat dinlendirip servis edelim.Afiyet olsun ????.
Kedi Lisanlı Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı