“Kariyer ayrılığına hayır”

Ethereum

New member
Tgcom24






“Ancak ortak bir kültürel oluşumla daha iyi adalet sağlanabilir”


“Hakimler ve savcılar arasındaki tek kültürel matrisin aşılması, kaçınılmaz olarak demokrasi için hayati önem taşıyan değerlerden ve her şeyden önce, savcının da tıpkı hakim gibi takip etmesi gereken gerçeği tarafsız bir şekilde arama hedefinden vazgeçilmesiyle sonuçlanacaktır”, Palermo'da Ulusal Yargı Birliği tarafından oybirliğiyle onaylanan önergenin metnini okudu. “Bu ayrımın şekli ne olursa olsun, savcıyı hakimden ayırmak, kariyerleri erişimde ve hukuki açıdan ayırmak, özyönetim organlarını ayırmak – ANM Salvatore genel sekreteri tarafından okunan belgede yazıyor Casciaro'nun bu iddiası, günümüzde gerçeğin araştırılmasından sorumlu olan ve yargıçların ayrıcalıklarına saygının garantörü olan mevcut savcılık organından çok uzakta, profesyonel bir 'kamu zulmü' figürünün kurulmasına yol açacaktır. Adli polis tarafından delillerin toplanması aşamasında dahi şüphelinin savcı ile hakimden ayrılması, vatandaşların eşitliği ilkesinin uygulanması açısından zorunlu olan cezai işlemin uygulanması üzerinde çok ciddi sonuçlar doğuracaktır. kanun”. “Ayrılma mantığı – yargıçlar tarafından uzun süredir alkışlanan belgenin altını çiziyor – ANO, paylaşım mantığıyla tezat oluşturmak istiyor. Yargı yetkisinin kültürel matrisi hakimler, avukatlar ve savcılar arasında sıkı bir şekilde paylaşılmalıdır, çünkü ancak ortak bir kültürel oluşum aracılığıyla ve deneyimlerin döngüselliği daha iyi olacak ve adalet daha adil bir şekilde sağlanacak”.

Conte'nin şikayeti


“M5'lerin lideri Giuseppe Conte de kariyer ayrımı reformuna saldıran 'hayır' korosuna katılıyor. “Bu kongre ülkemiz için son derece zor bir dönemde gerçekleşiyor. Hükümet, Anayasa'nın çarpıtılmasında bir denge noktası buldu: Güçlendirilmiş yetkileri bir araya getiren, Devlet Başkanı figürünü yetkisiz kılan, parlamentoyu marjinalleştiren ve yargıçları siyasi iktidar figürüne tabi kılan bir başbakan istiyorlar.” M5'in lideri, ANO'nun ulusal kongresinde yaptığı konuşmada, “Siyasi iktidarın imtiyazlarını merkeze alan bir anayasal sistem yaratmayı düşünmek, dünyada eşi benzeri görülmemiş ve şiddetle kınanması gereken bir şeydir” dedi.

“Otoriter dönemeç P2 projesiyle benzerlik taşıyor”


Conte daha sonra nasıl “ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasında olduğumuzu” açıklıyor. Ancak hükümet, çoğunluk güçleriyle birlikte bir denge noktası buldu. Bunu hemen 'pactum sceleris' olarak tanımladım çünkü bu, amaçlanan bir güç uzlaşmasıydı. Çoğunluk güçlerinin her biri, anayasal mimarimizin üzerine inşa edildiği temellerin tamamen yıkılması sonucunu doğuracak şekilde yeniden yazılacak bir Anayasa sütunu belirledi.” Daha sonra Conte, yaşananların “yukarıdan aşağıya doğru merkezileşme ve yetkilerin yeniden dağıtılması süreci” olduğunun altını çiziyor. Bu planın bağımsız bir yargı ile tamamlanması pek mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla kariyerlerin ayrılması ve yargı reformu ihtimali ortaya çıkmaktadır. CSM, ceza kanununun zorunlu niteliğinin revizyonu. Bunların hepsi aynı reform planının doğal sonuçlarıdır. Otoriter dönüşümün P2'nin demokratik canlanma projesiyle benzerlikleri olduğu açıktır.”

Lega: “Zorunlu ceza yargılamasının gözden geçirilmesi”


“Sorun, herhangi bir vatandaşın devletle karşılaştırıldığında orantısız imkânlara sahip olduğu ve etkili bir savunma olanağının bulunmadığı ön aşamadaki yargılamadır. Suçlayıcı yargılama sistemi, 1988 yılında Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılan reformla getirildi. soruşturma sürecinin olduğu önceki döneme kıyasla savcının rolünde önemli bir reform görmedi”. Böylece Lig'in Odadaki lideri Riccardo Molinari oldu. “Bu, Bakan Nordio'nun her zaman gündeme getirdiği teknik ve siyasi sorundur: Bu, vatandaşların garanti, özgürlük ve hakları sorunudur. Devlet, vatandaşa kıyasla ilk aşamada mutlak güce sahiptir. Bununla nasıl başa çıkılır? kariyer ayrımı, cezai kovuşturmanın zorunlu niteliğinin gözden geçirilmesi, diğer ülkelerde Adalet Bakanı'nın direktiflerine yanıt veren savcıya farklı bir görev verilmesinin düşünülmesi, burada bunu sadece belirtmek bile yargıya saldırı anlamına gelmiyor. sadece sorunları çözmek istiyorlar”.