Karbon ayak izini azaltacak yeni işbirliği

Ethereum

New member
Dijital Operatör Turkcell, Taşınabilir Dünya Kongresi’nde imzaladığı işbirliği muahedeleriyle sürdürülebilirlik ve güç verimliliği bahislerindeki faaliyetlerine devam etti.

Memleketler arası teknoloji şirketleri ile gerçekleştirilen bu iş birlikleri yardımıyla Turkcell, 2050 yılına kadar karbon nötr olma amacına gerçek yeni adımlar attı.

Turkcell’in Huawei ile imzaladığı güzel niyet mutabakatlarından birincisi, Huawei’nin düşük karbon teknolojisine sahip, güç verimliliği yaratacak tahlillerini Turkcell’in şebekesinde denemeyi amaçlıyor.

Çıkan sonuçların değerlendirilmesinin akabinde bu ve misal eser kümelerinde iş birliklerinin artırılması için çalışmalar devam edecek.

Turkcell bu iş birlikleri yardımıyla sürdürülebilirlik vizyonuna uygun biçimde güç verimliliğini artırarak karbon ayak izini düşüren çalışmalara devam etmeyi planlıyor.




İmzalanan ikinci mutabakat ise güneş gücü alanındaki faaliyetleri kapsıyor. Sürdürülebilirlik trendlerine olan eğilimin ve ilginin artması ile dünyada da büyük bir pazar haline gelmiş olan ve Türkiye’de de değerli bir pazar haline geleceği düşünülen güneş gücü alanında imzalanacak güzel niyet protokolü kapsamında Turkcell Güç ile Huawei, mesken ve kurumsallara ilişkin lokasyonlara güneş güç projelerinin kurulması, müşterilerin gereksinimlerine sıradan ve tesirli tahliller üretilmesi, uzman bir iş modelinin yaratılarak müşterilere kaliteli hizmet sunulması üzere konularda işbirliğine ve görüşmelere açık olacaklarını taahhüt etti.

“KARBON NÖTR OLMA MAKSADIMIZA ULAŞMA DOĞRULTUSUNDA KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell İdare Şurası Lideri Bülent Aksu, Turkcell olarak insan odaklı ve etrafa hassas iş yapış usulleriyle daha düzgün bir dünya için teknoloji geliştirdiklerini belirterek, karbon salınımının azaltılmasına ve gücün verimli kullanılmasına imkan sağlayan dijital hizmetler sunduklarını söz etti.

2021’de gerçekleştirdiği rüzgar güç santralı satın alımı ve güneş paneli yatırımlarıyla yenilenebilir güç üretimi de gerçekleştirdiklerini aktaran Aksu, şunları söylemiş oldu:

“2050 yılına kadar karbon nötr olma gayemize ulaşma doğrultusunda kararlılığımız sürüyor. Tüm iş süreçlerinde toplumsal ve çevresel iş yapış halimizin rehberi olan Sürdürülebilir Yönetişim Prensiplerini 2021 yılının haziran ayında açıklamıştık.

Sürdürülebilirlik konusunda attığımız adımlar, bir yandan ülke emisyonlarını azaltmaya katkı sağlarken, başka yandan yeni eser, hizmet ve istihdam alanlarının tasarlanmasını sağlayacak.

Türkiye’nin milletlerarası rekabet gücünü koruyabilmesi, iklim değişikliği konusunda atacağımız seri adımlara bağlı. Bu manada ülkemizde her kesimde, her alanda yenilikçi ve bu dönüşüme katkı sağlayacak somut adımlara gereksinim duyuyoruz.”