İsrail yanlısı açıklama ön planda

Ethereum

New member
Özellikle festivalin son akşamında yaşanan tartışmayı tetikleyen şu ifade oldu: “Soykırımı durdurun“, Ghali tarafından dile getirildi. Ancak sanatçının çağrısı, Tedua'nın performansı sırasında halk arasında Filistin bayrakları ve soykırımın durdurulmasını öven ve ateşkes çağrısı yapan pankartların da yer aldığı festival günlerinde Ariston sahnesindeki tek çağrı değildi. Sanremo açıklarındaki gemiden bağlandı. “Yeter kan, yeter savaş. Barış!”, dedi Eros Ramazzotti. Dargen D'Amico ateşkes çağrısıyla iki kez konuya geri döndü: “Bombaların altında susuz, yiyeceksiz çocuklar var. Sessizliğimiz ortak sorumluluktur”. Çağrı Diodato tarafından da paylaşıldı. Edoardo Leo, “Kültür güneşi karanlıktan önceki son ışık parıltısıdır” diye vurguladı. Giuliano, “Yaşasın müzik, yaşasın özgürlük, yaşasın barış” yorumunu yaptı. Çağrıların çoğaldığı son akşamda Sangiorgi, Mahmood'u “Yaşasın farklılıklar ve düşünce özgürlüğü her zaman ve her durumda” diye özetledi.


Mara Venier'e yönelik sosyal suçlamalar


Sevilen sunucu, Ariston sahnesindeki müziğe yer vermeye çalışıyor, ancak mevcut olayları kesinlikle görmezden gelemeyen gazetecilerin soruları nedeniyle kendini zor durumda hissediyor. Ghali'den İsrail büyükelçisinin eleştirilerine yanıt vermesini isteyen bir gazeteci, sanatçı şunları söylüyor: “Çocukluğumdan beri bu konuları hep konuşurdum. 7 Ekim'den beri değil. Bu şekilde cevap verdiği için üzgünüm. Yani söylenecek o kadar çok şey vardı ki.” Burada Mara Venier şunun altını çiziyor: “Hepimiz barıştan yanayız, buna hiç şüphe yok”.

Mara Venier gazetecilere: “Beni utandırıyorsunuz”


Sonra sıra Dargen D'Amico'ya geliyor ve şarkısının teması olan göçmenlik hakkında konuşmak için çağrılıyor: “İtalya'daki sosyal güvenlik evlerinde yabancı vatandaşların çalışması için ödenen para resepsiyona harcanandan daha yüksek” diyor ama Mara tarafından yarıda kesiliyor . “Burada bir parti var, bazı konuları ele almak çok zaman alır. Burada – diye açıklıyor sunumcu – müzikten bahsediyoruz, tüm bunları üç kelimeyle söylemek zor. Bunlar, sorduğunuz ve yanıtlanması gereken sorular. detay. Biz zamanı ayırıyoruz. Zamanımız yok, herkese şarkı söyletmeliyiz.” Karşılıklı özür dileriz ancak şarkıcı arka planda merhaba dediğinde sunucunun gazetecilerle konuşmaya devam ettiğini duyabilirsiniz: “Beni utandırıyorsunuz, artık konuşmanıza izin vermeyeceğim, çünkü burası bazı şeyleri söylemenin yeri değil” . Rai basın açıklaması Son olarak, programın sonunda Mara Venier, Rai CEO'su Roberto Sergio'nun büyükelçiye verdiği resmi yanıtın ve şirketin Ghali-İsrail meselesine ilişkin tutumunun yer aldığı basın açıklamasını okuyor. Venier, “Hepimizin paylaştığı sözler” diyor.

Muhalefet Rai CEO'suna karşı birleşti


Ghali davası ve onun “soykırımı durdurun” açıklamasını okuyan Rai CEO'su Sergio ve Mara Venier'e karşı yoğun bir muhalefet. Denetleme Komisyonu'ndaki PD üyelerinden gelen bir notta “kutsal olan ifade özgürlüğünden” bahsediliyor ve saygı duyulması gerekiyor ve “Rai'nin, bir şarkının içeriğini ve bir sanatçının ne söylediğini yargılamak için kendini yükselten CEO ile kötü sayfasını vurguluyor” sahnede ve onun megafonu gibi davranan Mara Venier”. Avs, Di Pietro ve Orlando'nun pozisyonları aynı doğrultudadır ve Rai'nin müdahalesini “sansürcü kalın kafalılık” olarak tanımlamaktadır. 5 Yıldız Hareketi senatörü Sabrina Licheri, “RAI notu tam bir karmaşaydı, bir sansür girişimi gibi görünüyordu” diye ekledi.

La Russa: “Amadeus'un yeniden dengelenmesi gerekiyordu”


“İsrail-Filistin meselesine tek taraflı girmiş olmanın acı tarafı olan bir festival. Festivalin en kötü unsuru bu. Festival ya temaya girmedi ya da girerseniz. bunu dengeli bir şekilde içine girmelisiniz Tek taraflı bir cümle söyleyen bir şarkıcıya temayı emanet edemezsiniz. Şarkıcı istediğini söyleyebilir ama doğru olmalı. Ya da en azından bir görev var dengeyi sağlayan iletken.” Senato Başkanı Ignazio La Russa, Sanremo Festivali sahnesinde yaşananlara ilişkin yorum yaparken bunu söyledi. “Filistinlilerin dramını hatırlatan bir şarkıcıyla karşılaştığında suçluluk duysa da sunucu, 'Hamas teröristleri tarafından rehin tutulanları da hatırlayacağım' demek zorunda kaldı. Ya da Foibe'den bahsederken, 'Tito rejimi' diyelim. 50 yaşın altındaki İtalyanlar Tito'nun kim olduğunu bilmiyor, 'Tito'nun komünist rejimi' demek için ne gerekiyordu, 'komünist rejim' kelimesini telaffuz etmek o kadar da zor değil”, dedi La Russa bir kez daha.