Hayatın sonu, Veneto’dan ikinci yardımlı intihar talebine tamam

Ethereum

New member
Gereksinimlerin doğrulanması

Bu nedenle sağlık şirketi, doktorları aracılığıyla gerekli kontrolleri etkinleştirmiş ve hastanın Konsültanın 242/19 cümlesinde öngörülen tüm şartlara sahip olduğunu tespit etmiştir. Otonom ve bilinçli olarak yardımlı ölüme devam etmeye karar verdiniz, geri dönüşü olmayan bir onkolojik patolojiden muzdaripsiniz ve bu patoloji sizin dayanılmaz olduğunu düşündüğünüz acılara neden oluyor. Ayrıca “hedefli antikanser ilaçlar” ile yapılan tedavilerin yaşam desteği oluşturduğu tespit edilmiştir. 2023 Mart ayı sonunda sağlık şirketi Etik Kurul tarafından gerekliliklerin onaylandığını hastaya iletmiştir. Nisan 2023’te sağlık şirketi daha sonra tedaviye uygun ilacın türünü ve nasıl alınacağını bildirdi. Geçtiğimiz günlerde şirket, ölümcül ilacın kendi kendine uygulanması için gerekli ekipmanı sağlayacağını duyurmuş ve olaydan hemen sonra Bölge Sağlık Servisi’nin ihtiyaç duyulan her şeyi sağlayacağını doğrulamıştı.

Önceki vakalar

Neredeyse bir yıl önce, Marche bölgesinde, Federico Carboni, İtalya’da tıbbi yardımlı intihara erişimi olan ilk İtalyan’dı. Ancak dernek, daha sonra bir bağış toplama etkinliği sayesinde satın aldığı makinelerin masraflarını karşılamak zorunda kaldığını hatırlıyor. Hasta, daha sonra Veneto’da ikamet eden ikinci vatandaştır. Stefano Ghellerkas distrofisinden muzdarip, yardımlı intihara erişebilmek için koşulların doğrulanmasını ve bunun sonucunda sağlık şirketi ve etik kuruldan yeşil ışık yakmış olmak.

hasta dedi “Zor günleri göğüsleme gücü ve iradesiyle” yaşamış olmak, başından beri beni zor bir dönemin beklediğinin farkındaydım ve öyle de geçti ve işte onurlu bir yaşam sonu isteğimin nedeni bu. , güzelim, her şeye rağmen ıstırabıma son vermek için yardımlı intihara karar verdiğimde benim için son söz ‘hayat güzel’ olacak ve sonuna kadar özgürdüm” diye bitiriyor sözlerini.

Derneğin bu konuda özellikle hassas olduğunun altını çizen Veneto, aslında “yardımlı intihar” konulu bölgesel yasa önerisini Bölgesel Konsey’e getirebilmek için gerekli imza eşiğine ulaşan ilk bölge oldu. Bir ay içinde, kampanya için öngörülen altı süre yerine, Mart ayında yedi bin Venedikli, Luca Coscioni Derneği tarafından yardımlı intihar için tıbbi yardımı düzenlemek üzere hazırlanan bölgesel yasa teklifi olan “Liberi Subito” metnini çoktan imzalamıştı.