Havacılıkta teşebbüslerin yeni merkezi İGA Hub: Teşebbüslere 800 bin TL ödül

Ethereum

New member
İGA’dan yapılan açıklamaya nazaran, girişimcilik programı kapsamında “sivil havacılık ve havalimanı işletmeciliği” dikeyinde akıllı havalimanı, robotik, sürdürülebilirlik, dijitalleşme, objelerin interneti (Internet Of Things-IoT) güvenlik ile mobilite alanlarındaki teşebbüslerin olgunlaşması için teşebbüs ekosistemi oluşturuldu.

Odak alanları ile İGA’nın tüm kurumsal gücünü, havacılığın tüm bileşenlerini de yanına alarak, havacılıkla etkileşen öteki tüm dalları de kapsayacak bütüncül biçimde, yolcular, çalışanlar, iş ortakları ve otoriteler için daha kaliteli, süratli, ekonomik tahliller sağlayacak projelerin desteklenmesi hedefleniyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sivil havacılık ve havalimanı işletmeciliği dikeyinde yenilikçi proje geliştiren teşebbüsler başta olmak üzere İGA İstanbul Havalimanı çalışanları ve İstanbul Havalimanı ekosistemi içerisindeki tüm paydaşlar da yenilikçi ve teknolojik tabanlı iş fikirleri ile İGA Hub girişimcilik programına müracaat yapabilecek.

Teşebbüslerin eğitim, mentorluk, prototipleme, network ve yatırım üzere alanlarda gelişim göstermeleri için İTÜ ARI Teknokent’in dünyada birinci 5’te yer alan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in tecrübesinden faydalanarak, teşebbüslere takviye olunacak. İGA Hub, kesimin kalbinde yer alarak bölüm paydaşlarıyla teşebbüsçüler içinde köprü olacak.

Bu kapsamda birinci tahlil ortağı ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi oldu.

İGA Hub’a kabul edilen teşebbüslere gereksinim duyacakları tüm dayanakların sunulmasının yanı sıra teşebbüsçüler İTÜ Çekirdek’in her yıl düzenlediği, bölgenin en büyük girişimcilik aktifliği olan “Big Bang Start-up Challenge”ta toplam 800 bin liralık İGA ödül havuzundan hisse alma talihini yakalayacak.

“PROJELERİN ÖTEKİ KESİMLERE DE YARAR SAĞLAMASINI AMAÇLIYORUZ”


Açıklamada görüşmelerine yer verilen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Konseyi Lideri ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, global rekabetteki gücü artıracak en stratejik alanlardan birinin teknoloji olduğunu belirtti.

Samsunlu, bunun en kıymetli kaynağının da yenilikçi ve mert teknolojiler ile bunu geliştiren “start-uplar” olduğunu kaydederek, “İGA Hub programında amaçlarımız sivil havacılık ve havalimanı işletmeciliği alanında inovatif fikirlerin hayata geçirilmesini ve teknolojik teşebbüslerin desteklenmesini sağlamak” tabirlerini kullandı.

“SON 2 YILDA 5 KAT BÜYÜME”

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise kuluçka merkezleri İTÜ Çekirdek’te bugüne kadar 7 bin 600 girişimciye dayanak olduklarını, bu teşebbüslerle 760 milyon lira yatırım aldıklarını ve ekosistemlerinin yalnızca son 2 yılda 5 kat büyüdüğünü aktardı.

Dikbaş, İTÜ Çekirdek’in 10 yıldır süratle gelişen teknolojinin her alanından teşebbüsü desteklediğine dikkati çekerek, “Yapılan bu iş birliği, önümüzdeki senelerda bu alanda memleketler arası programlarımız ve öteki dikey alanlarımızda yapacağımız disiplinler ortası iş birliklerimizle birfazlaca muvaffakiyet öyküsünün doğmasına da katkı sunacak, teknolojiye dayalı ulusal kalkınma seferberliğinde kıymetli bir çarpan tesir yaratacak” dedi.

Proje hakkında ayrıntılı bilgiye ve müracaat süreçlerine “https://iGAhub.aero/” sitesinden ulaşılabiliniyor.