Hamsiköy Sütlacı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Sizinle karadeniz cinsindeyken yediğim.Ve aşık olduğum #hamsiköysütlacı tanımını paylaşmak istiyorum.Yok bu biçimde bir lezzet.Bildiğiniz sütlaç tanımlarını unutun.Ben bugün ikinci tepsiyi yapmak zorunda kaldım. Evdekilere yetmedi ????????.Gelelim tarife.
Hamsiköy Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 litre tam yağlı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pirinci güzelce yıkayın ve iki bardak su ile düzgünce özleşene kadar pişirilir.
- Bir litre sütten yarım çay baragi ayırılır.
- Gerisi pişen pirince eklenir ve karıştırılır beş dakika kaynatılır ondan sonrasında şeker eklenir karıştırılır iki dakika daha kaynatılır.
- Dada daha sonra farklı bir kapta yumurta sarısı un tuz vanilya ve yarım çay bardağı süt yeterlice çırpılır.
- Kaynayan süte ek edilir ve süratlice karıştırılır. Bi biçimde de iki dakika daha kaynatılır.
- Kaynama süreci bittikten daha sonra fırına sağlam kaplara eşit bir biçimde hisse edilir.
- Kaplar fırın tepsisine yerleştirilir ve yarışına gelecek halde su eklenir.
- Evvelce 200 dereceye üst ayara açtığımız fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
- Bol fındık ile servis edilir.
Afiyet olsun ????????????????????.
Sizinle karadeniz cinsindeyken yediğim.Ve aşık olduğum #hamsiköysütlacı tanımını paylaşmak istiyorum.Yok bu biçimde bir lezzet.Bildiğiniz sütlaç tanımlarını unutun.Ben bugün ikinci tepsiyi yapmak zorunda kaldım. Evdekilere yetmedi ????????.Gelelim tarife.
Hamsiköy Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı