Giorgia Meloni: "Avrupa daha azını, daha iyisini yapmalı | Yeterince tacir, yeni köleliği durdurun"

Ethereum

New member
“AB, daha az yapın, daha iyisini yapın: bürokrasiyi azaltın” Altı çizilen “Daha az yapmak ve daha iyisini yapmak” fikri üzerine Başbakan şöyle açıklıyor: “Komisyonun yeni başkanlığının, azaltım için özel bir delegasyon düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Bürokrasinin değişim sinyali vermesi için İtalya'da uyguladığımız prensibi Avrupa'da da uygulamalıyız: Bir şey yapmak isteyeni rahatsız etmemek, diğerlerinden daha çekici olmak demektir, bürokratik ve idari ormanı temizlemek demektir. Şirketleri cezalandıran engelli parkur”.



Çekimserlik ile bürokrasi arasında AB Bu bağlamda Meloni, “AB'nin giderek bürokratik bir deve dönüştüğünün” altını çiziyor. Başbakan, çekimserliğe atıfta bulunarak şöyle açıklıyor: “İtalyanların ve Avrupalıların sahip olduğu algı, aşırı istilacı, ne yenileceğini, hangi arabanın kullanılacağını, evin nasıl yenileneceğini, hangi teknolojinin kullanılacağını dayattığını iddia eden bir Birlik algısı. Her şeyi düzenleyerek kültürleri, gelenekleri, coğrafi ve sosyal özellikleri homojenleştirme riskiyle karşı karşıya kalarak, küresel senaryoları etkileme, kriz alanlarında otorite ve inanılırlığa sahip olma, ortak paydaya sahip olma yeteneği zayıf kalıyor. dış şoklara karşı giderek daha savunmasız hale gelmesiyle sonuçlanan, kilit tedarik zincirlerini kontrol etmek için dış politika ve güvenlik politikası.”






“İtalya hak ettiği role sahip, takım çalışmasını umuyorum” İtalya'nın Brüksel'deki rolü hakkında Meloni şöyle açıklıyor: “Biz kurucu bir ülkeyiz, nüfus olarak üçüncü üye, üçüncü ekonomi ve ikinci imalatçıyız. Umarım birlik ve takım çalışmasıyla hareket edebiliriz. İtalya'nın mümkün olan en iyi şekilde temsil edilmesini ve ülkemizin hükümet olarak değil, ulus olarak hak ettiği şeye sahip olmasını sağlayın”.






Göçmenler, “artık köle yok: tacirleri durdurun” Meloni daha sonra göçmen acil durumunun altını çizerek şunları söyledi: “Batı medeniyetinin beşiği olan Avrupa, biz Avrupalıların ilk kez uyguladığı evrensel bir suç olan kölelik dışında hiçbir şeye artık tahammül edemez. AB'nin stratejik gündemi, göç akışlarının yönetimini ve bunun yanı sıra dış sınırlarının savunulmasını, kitlesel düzensiz göçle mücadeleyi ve insanlık dışı davranışların ortadan kaldırılması taahhüdünü içermektedir. insan tacirlerinin işi”.



“İtalya, Mattei Planı ile örnek teşkil ediyor” Meloni, bu anlamda AB'nin ortak hedefinin göçün temel nedenlerine çözüm bulmak olduğunu söylüyor. “Yani, uzun zamandır desteklediğimiz bir prensibi siyah beyaz ortaya koyuyor, yani bizim görevimiz göç etmek zorunda kalmama hakkını garanti altına almak, kişinin kendi topraklarında kişinin kendi yerine getirilmesi için koşullar”. Bu hedef, “Afrika uluslarıyla, bu ulusların sahip oldukları kaynaklarla büyüyüp zenginleşebilmeleri için yeni bir işbirliği modelinin inşa edilmesi ihtiyacını, eşit şartlarda, herkese fayda sağlayacak bir işbirliğinin inşa edilmesi ihtiyacını varsaymaktadır. Biz bu yaklaşımın yerinde olduğu kanaatindeyiz.” giderek uygulamaya koyduğumuz Afrika için Mattei Planı ile örnek oluşturan İtalya sayesinde de stratejik gündeme dahil olduk” dedi.



“Singh'in ölümü iğrenç, İtalya'nın en kötüsü.” Başbakan daha sonra Satnam Singh'in ölümünü hatırlıyor ve bunu “işvereninin iğrenç tavrıyla” “korkunç ve insanlık dışı bir ölüm” olarak nitelendiriyor. Bu, çaresizlikten yararlanan İtalya'nın en kötüsü. Çete yönetiminin utancı yenilmekten çok uzak ama biz bununla mücadeleyi bırakmaya niyetimiz yok.” Singh'in konuşması sırasında diğer hükümet temsilcileri de tüm Meclis üyelerinin eşliğinde ayağa kalkıp alkışladılar.






“Artık bir ekip halinde çalışın, kimse bunu tek başına yapamaz” diye devam ediyor Başbakan, AB Konseyi gündeminde yer alan “çok önemli bir nokta da” 2024-2029 stratejik gündeminin kabul edilmesi. İtalya talep etti ve aldı. Avrupa Anayasasının iki temel ilkesinin hatırlanması gerekiyor: yetki devri ilkesi ve orantılılık ilkesi AB'nin temel stratejik konulara odaklanması ve ulusal devletlerin daha iyi sonuçlar elde edebileceği sektörlerle uğraşmaktan kaçınması gerekecek.”



“Kırılgan bir çoğunluğu dayatmak bir hatadır” “Yapılmak üzere olan hata – başbakan devam ediyor – bu mantığın ve muhtemelen yasama organında zorluklar yaşamaya mahkûm kırılgan bir çoğunluğun dayatılmasıyla imzacılar, merkez sağ veya İtalya için değil, karşı karşıya olduğu zorluğu anlamayan veya anlayan ama her halükarda başka şeylere öncelik vermeyi tercih eden bir Avrupa için önemli bir hatadır ve biz Avrupa'nın güvenilirliğine iyi bir hizmet yapmak istiyorsak, geçmişteki hataları anladığımızı göstermeli ve daha somut ve daha az ideolojik bir Avrupa isteyen vatandaşların işaretlerine azami dikkat göstermeliyiz”.



“Oy, Fransa, İspanya ve Almanya hükümetlerini reddediyor” Meloni'ye göre, “sandıklardan çıkan tartışılmaz bir gerçek varsa, o da iktidardaki siyasi güçlerin birçok ülkede yürüttüğü politikaların reddedilmesidir.” Birçok durumda son yıllarda Avrupa politikalarını şekillendiren güç olan büyük Avrupa ülkeleri: Fransa'da hükümet partilerinin %16'sı, Almanya'da %32'si, İspanya'da %34'ü, yalnızca İtalya'da seçilenlerin %53'ü. hükümet güçlerinin ifadeleri”.



Von der Leyen: göçmen öncelikleri Son olarak Meloni, Ursula von der Leyen'in belgesine atıfta bulunuyor ve daha önce göçmen dosyasının yönetimi konusunda yalnızca “yeniden dağıtım”dan bahsedilirken, artık paradigmanın değiştiğini ancak bu yaklaşımın değişmesinin şart olduğunu açıklıyor. konsolide oluyor ve yapısal hale geliyor: von der Leyen'in devlet ve hükümet başkanlarına gönderdiği mektubun aynısı bu yönde gidiyor ve bu yaklaşımın bir sonraki kurumsal döngünün önceliklerinin merkezinde kalması gerektiğini ortaya koyuyor.”