Fırın Sütlaç Tam Kıvamında Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre. süt
- 1 paket krema
- 2 su bardağı su (Pirinci haşlamak için )
- 1 türk kahve fincanı pirinç (Ben baldo kullandım )
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı vanilya yahut toz vanilin (Katmasanız da olur )
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta (Buğday yahut mısır fark etmez )
- 1/2 (yarım) çay bardağı su (Nişastayı açmak için )
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pirincimizi epeyce yavaşça sudan geçirelim. Tenceremize pirinçi ve suyu dökelim. Ocağı orta ateşe alalım. Orta ara karıştıralımki tabanı tutmasın.
- Suyunu nerdeyse büsbütün çekecektir. Su esnada sütü ek ediyoruz ve başından asla ayrılmıyoruz. Devamlı karıştırmamız lazım.
- Bu ortada nişastamızı da su ile açalım. Sütümüze vanilyayı, tuzu ve kremayı da ek ediyoruz. İnanın bana krema inanılmaz bir lezzet katıyor.
- Kaynayan süte artık şekerimizi ekleyebiliriz. Güzelce karıştıralım ve son olarak da nişastamızı ekleyelim ve en az 5 dakika daha kaynatalım. Artık ocağı kapatabiliriz.
- Fırına güçlü kâsemize birer yahut ikişer kepçe sütlaç koyalım (Ben ikişer kepçe koydum). Kâselerin kenarlarına sütlaç gelirse bir bez ile temizleyin.
- Fırın tepsisine kâselerimizi koyalım ve yaklaşık 1 litre su dökelim (Kâselerin yarısını kaplayacak kadar )
- Fırını ızgara ayarına alalım, şayet ızgara ayarı yoksa üst ayarda en yüksek derecede pişirebilirsiniz üzerleri güzelce kızarsın hatta yavaşça yanık olması da çok olağan???? benimkiler 10 dakika ortasında kızardılar.
- Fırınının üst kademesine tepsiyi yerleştirelim (Ben üstten 3. Ye yerleştirdim ) Fırından çıkan sütlacı biraz dinlendirdikten daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.