Eti Popkek Limonlu Tanımı İçin Gereçler
Kek harcı için:
Not EkleTanımı Yazdır
Kek harcı için:
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında )
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) adet limonun suyu ve kabuk rendesi
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) adet limon kabuğu rendesi
- 100 gram beyaz çikolata
- 200 gram beyaz çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Oda sıcaklığında olan yumurtaları, toz şeker ve vanilya ile beyazlaşana kadar çırpalım.
- Akabinde tüm sıvı gereçleri ek edip biraz daha çırpalım. Limon kabuğu rendesi, un ve kabartma tozunu da ek edelim ( ben elekten geçirdim un ve kabartma tozunu ).
- yine homojen kıvama gelene kadar çırpalım kek harcımızı. Muffin kalıbını yağlayalım ve harcımızdan 1′ er kaşık hisse edelim ( ben dondurma kepçesi kullandım ).
- Evvelden ısıttığımız fırında 180 derece alt/üst ayarda yaklaşık 15-20 dakikada pişecektir ( fırından fırına değişebilir ).
- İç dolgusu için süt, nişasta, toz şeker ve limon kabuğu rendesini sos tenceresinde bir hoş çırpalım ve ocağı yakalım.
- Pişirme esnasında da devamlı çırpalım. Kıvam alınca beyaz çikolatayı ek edip eriyene kadar çırpalım ( ocağı kapatabiliriz ).
- Ben sıkma poşetine doldurdum iç kremasını ( kabuk bağlamamış oluyor ve kekin içine sıkmak kolaylaşıyor ). Kekler pişince en az 10-15 dakika dinlendiriyoruz. Tezgaha pişirme kağıdı serelim ve keklerimizi üzerine koyalım.
- Gelelim üstündeki çikolataya. Bunun için 150 gram çikolatayı benmari yordamı eritiyoruz. 50 gr daha sonradan ek edip güzelce eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Keklerin alt kısmına bir fırca sayesinde çikolatayı sürüyoruz. Elma çekirdeği çıkaracakla da kekin ortasını biraz delelim ve sıkma poşetindeki iç dolguyu sıkalım ve tekrar kek modülüyle üzerini kaptalım.
- Hepsine birebir süreci yapıyoruz. Son olarak üzerlerine de beyaz çikolatayı sürüyoruz fırça ile.
- En az 2-3 saat kuruması için vakit verelim, üstündeki çikolatanın. Ve pop kekimiz hazır???? bu tanımı şiddetle tavsiye ediyorum.