Eti Karam Gurme Tanımı Hazır Almaya Son (Videolu)

Leila

Global Mod
Global Mod
Eti Karam Gurme Tanımı Hazır Almaya Son İçin Malzemeler

Gofret dolgusu için;

• 2 adet gofret yaprağı
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 dolu yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
  • 1/2 (yarım) çay bardağı kakao
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Gofreti kaplamak için;

• 150 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek akşığığ su
  • 60 ml. sıvıyağ (Yarım çay bardağından biraz daha fazla )
Eti Karam Gurme Tanımı Hazır Almaya Son Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle iç dolgusu için çikolatayı benmari tarzı eritelim. Kakaolu fındık kremasını, kakao, tuz ve sıvı yağı da ek edip homojen olana kadar çırpalım. Dolgu bir kenarda beklesin.
  2. Gofret yaprağı tıpkı boyutta kesmek için bir şablon hazırladım 3,5 x 10,5cm büyüklüğünde. Her bir gofret için 4 adet gofret kestim toplam 7 adet çıktı ( iç dolgusu artarsa artan gofret yaprağından faydalanabilirsiniz )
  3. Gofretin kaba tarafına iç dolgusunu sürelim bir spatula yahut kahvaltı bıçağı ile. Üzerine de kaba tarafı üste gelecek biçimde gofret yerleştirip bir daha iç dolgudan sürelim.
  4. Onun üzerine de iç dolgu sürüyoruz ve son gofretin ince tarafı üst bakacak biçimde üzerini kaptıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz.
  5. Her gofreti birebir biçimde hazırladıktan daha sonra tepsiyi buzdolabına kaldıralım ve yarım saat donmasını bekleyelim. O ortada dışı için çikolata kaplamasını hazırlayalım.
  6. bir daha çikolatayı benmari yöntemi eritelim, kakaoyu bir kasede su ile biraz açalım ve erittiğimiz çikolataya dökelim. Biraz çırpınca kıvamın katılaşacağını fark edeceksiniz.
  7. Sıvıyağ ekleyince kıvamı akışkan olacak. Yarım çay bardağı sıvı yağ biraz az gelmişti o niçinle 1 yemek kaşığı daha ekledim ve tam istediğim akışkanlığı yakaladım. Artık gofretler gereğince dondu.
  8. Gofretleri tepsiden alalım ve bir kenara bekletelim. Tepsideki yağlı kağıdı serili bırakalım ve onun üzerine ızgara koyalım.
  9. Gofretleri ızgaranın üzerine yerleştirelim ve hazırladığımız çikolata sosunu üzerlerine ve kenarılarını tam kaplayalım. Biraz çikolata sosu alt yeri için ayıralım.
  10. Gofretleri tekrar bızdolabına yollayıp uygunca donana kadar bekletelim. Donan çikolatalı gofretleri tekrar çıkaralım. Elimize tercihen eldiven geçirelim. Bir fırça sayesinde gofretin alt tabanına sürelim.
  11. Yağlı kağıt serili olan tepsiye bir daha yerleştirelim (Izgarayı kaldırabiliriz bu aşamada) yine donması için son kere buzdolabına yollayalım ve gofretiniz hazır. Benim toplam 7 adet artı iki adet küçük (Yedek gofretlerle yaptığım ) gofretim çıktı. Artık hazır almaya son.
  12. Ben gofretlerimi evvel yağlı kağıda ve akabinde alğminyum folyo ile paketledim. Size tavsiyem buzdolabında koruma edin gofretlerinizi. Bu hoş tanımı kesinlikle deneyin????
Eti Karam Gurme Tanımı Hazır Almaya Son Fotoğraflı Yapılışı