Eti Karam Gurme Tanımı Hazır Almaya Son İçin Malzemeler
Gofret dolgusu için;
Not EkleTarifi Yazdır
Gofret dolgusu için;
- 2 adet gofret yaprağı
- 100 gram bitter çikolata
- 2 dolu yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
- 1/2 (yarım) çay bardağı kakao
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 150 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek akşığığ su
- 60 ml. sıvıyağ (Yarım çay bardağından biraz daha fazla )
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç dolgusu için çikolatayı benmari tarzı eritelim. Kakaolu fındık kremasını, kakao, tuz ve sıvı yağı da ek edip homojen olana kadar çırpalım. Dolgu bir kenarda beklesin.
- Gofret yaprağı tıpkı boyutta kesmek için bir şablon hazırladım 3,5 x 10,5cm büyüklüğünde. Her bir gofret için 4 adet gofret kestim toplam 7 adet çıktı ( iç dolgusu artarsa artan gofret yaprağından faydalanabilirsiniz )
- Gofretin kaba tarafına iç dolgusunu sürelim bir spatula yahut kahvaltı bıçağı ile. Üzerine de kaba tarafı üste gelecek biçimde gofret yerleştirip bir daha iç dolgudan sürelim.
- Onun üzerine de iç dolgu sürüyoruz ve son gofretin ince tarafı üst bakacak biçimde üzerini kaptıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz.
- Her gofreti birebir biçimde hazırladıktan daha sonra tepsiyi buzdolabına kaldıralım ve yarım saat donmasını bekleyelim. O ortada dışı için çikolata kaplamasını hazırlayalım.
- bir daha çikolatayı benmari yöntemi eritelim, kakaoyu bir kasede su ile biraz açalım ve erittiğimiz çikolataya dökelim. Biraz çırpınca kıvamın katılaşacağını fark edeceksiniz.
- Sıvıyağ ekleyince kıvamı akışkan olacak. Yarım çay bardağı sıvı yağ biraz az gelmişti o niçinle 1 yemek kaşığı daha ekledim ve tam istediğim akışkanlığı yakaladım. Artık gofretler gereğince dondu.
- Gofretleri tepsiden alalım ve bir kenara bekletelim. Tepsideki yağlı kağıdı serili bırakalım ve onun üzerine ızgara koyalım.
- Gofretleri ızgaranın üzerine yerleştirelim ve hazırladığımız çikolata sosunu üzerlerine ve kenarılarını tam kaplayalım. Biraz çikolata sosu alt yeri için ayıralım.
- Gofretleri tekrar bızdolabına yollayıp uygunca donana kadar bekletelim. Donan çikolatalı gofretleri tekrar çıkaralım. Elimize tercihen eldiven geçirelim. Bir fırça sayesinde gofretin alt tabanına sürelim.
- Yağlı kağıt serili olan tepsiye bir daha yerleştirelim (Izgarayı kaldırabiliriz bu aşamada) yine donması için son kere buzdolabına yollayalım ve gofretiniz hazır. Benim toplam 7 adet artı iki adet küçük (Yedek gofretlerle yaptığım ) gofretim çıktı. Artık hazır almaya son.
- Ben gofretlerimi evvel yağlı kağıda ve akabinde alğminyum folyo ile paketledim. Size tavsiyem buzdolabında koruma edin gofretlerinizi. Bu hoş tanımı kesinlikle deneyin????