Erken Boşalma Tedavisi

Muqe

Global Mod
Global Mod
ERKEN BOŞALMA NEDİR?

Ülkemizde her 10 erkekten 7’sinin şuurlu ya da bilinçsiz erken boşalma sorunu yaşadığı bilinmektedir. Erken boşalma sorunu çiftin cinsel hayatındaki sorunlara niye olmakla birlikte, ilişkisel problemlere, öfke ve çatışma problemlerine da niye olmaktadır. Erken boşalma sıkıntısında erkeğin ’’Erken boşalıyorum. Eyvah!’’ kanısı ile yetersizlik ve özgüven kaybı yaşamasına ve beraberinde denetimi kaybediyorum tasasıyla boğuşmasına niye olduğu çoğunlukla görülür.

Erken boşalma, cinsel bağda kendi kontrol ve dileği olmadan kişinin boşalma sağlamasıdır. Boşalma denetimini sağlayamama durumu erkek cinsel ilgiye başlamadan hemilk öncesinde yahut daha sonrasındasında gerçekleşir. Burada yaşanılan boşalma müddetinin yetersizliği, partner içinde uyumsuzluğa niye olmaktadır. Zira, partneri uyarılmadan ve tatmin olmadan cinsel alaka sonlanmıştır. Bu durumda çiftler içinde gerginlik artış gösterir. Boşalma müddetini tam net müddet olarak söylemek gerçek olmasa da bunun için belirlenen kıstas 5 dakikadan az yaşanması erken boşalma sorunu olarak kıymetlendirilebilir. 5-7 dakika içinde olan cinsel beraberlik istenilen seviyededir.

Sizde erken boşalma sorunu olup olmadığını aşağıdaki belirtileri okuyarak anlayabilirsiniz. Şayet bu belirtilerden birçoğu bende var diyorsanız bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

1. Cinsel birleşmede 5 dakikadan evvel boşalıyorum.

2. Partnerim tatmin olmadan ben boşalmış oluyorum.

3. çoğunlukla boşalma refleksimi denetim edemiyorum.

4. Cinsel bağdan haz almadan boşalmış oluyorum.

5. Birkaç git-gel hareketinden daha sonra yahut vajinaya kıymet değmez boşalıyorum.

6. Erken boşalacağım korkusu ile cinsellik yaşıyorum.

7. çok yetersiz hissediyorum.

8. Günün büyük bir kısmında öfkeli ve saldırganım.

9. Çaresiz hissediyorum.

10. Bu olumsuz hislerle baş etme için çoğunlukla alkol yahut uyarıcı bir husus alıyorum.

Erken Boşalma Tedavisi

Erken boşalma sorunu ile başvuran kişinin birinci vakit içinderda bu sorunun fizyolojik mi ya da ruhsal mi boyutu psikoterapist tarafınca araştırılır. Şayet, uzman tabip tarafınca sorunun fizyolojik olmadığı saptanmış ise ve sorun ruhsal kökenli olduğu anlaşılmış ise bu durumda psikoterapist ile süreç devam eder. Cinsel terapi uygulanmaya başlanır. Cinsel terapi alacağınız uzmanın kesinlikle cinsel terapi eğitimi almış bulunmasına dikkat edin. Bu terapi sistemi ile şahısların cinsellik hakkında yanlış inanışları düzeltilerek ve gerekli antrenmanlar konut ödevi halinde verilerek tedavi süreci devam eder.