Ergenlik periyodu çoklukla 12-18 yaş ortasını kapsayan kimlik gelişmeninin ön planda olduğu gelişim vakit içinderıdır. Gelişen kimliğin yanında fizikî gelişim de devam etmektedir. bu vakitte cinsel olgunlaşma yaşanır, gelişmiş fizikî olgunluk vardır ve vücut imajına dair korkular ortaya çıkar. Bilişsel gelişim kısmında sorun tahlilinde etkinlik ve bilgi sürece hünerlerinde ilerleme beklenir. Toplumsal hayata ahenk sağlamaya çalışan ergen akran bağlılığını ve ahengi yaşar. Duygusal açıdan yakın bağlar kurmak ister. Meslek ve okul hayatı değerli hale gelir. Bu devir ekseriyetle aileler için şiddetli geçer zira artık çocukları büyümüş ve kişiselliğin doruklarını yaşamaktadırlar. bu vakitte aileye karşı daha az ilgi gösterme, akranlarının tesirinde olmak, cinsiyet ve cinsellik ile ilgilenmek, mastürbasyon ve ben merkezci düşünme sistemi görülebilir. Tüm bunlar ergenin kişiselleşme sürecine katkı sağlar.
Bu periyot sıkıntıları içinde ;
Uzman psikolog sizlere ergenlik periyodundaki sorunlar hakkında bilgi ve dayanak vermek üzere eğitim almıştır. Ergen danışmanlığı psikologlar tarafınca sağlanmaktadır.
SSS
Ergen Danışmanlığı – Ergenler için Psikoterapi takviyesi ne kadar sürer?
Terapi mühleti sorunun sıklığına ve şiddetine nazaran farklılık göstermektedir. Birinci seans kıymetlendirme daha sonrasında terapistiniz ile yol haritanızı konuşabilirsiniz.
Bu periyot sıkıntıları içinde ;
Bu periyot meseleleri içinde
Yalan söyleme
Akademik sorunlar
Depresyon
Sorunlarla başa çıkamama
İçe çekilme
Sınav kaygısı
Kaygı problemleri
Akran zorbalığı
Yalnızlık
İlişkisel problemler
Özgüven sorunları
Çekingenlik
Uykusuzluk
Aile münasebetlerinde problemler
Boşanma süreci sorunları
Ailede mevt ve yas süreci
Travma yaşantıları
Yeme problemleri
Madde bağımlılığı
İntihar üzere durumlar sık rastlanan sorunlar içindedır.
Uzman psikolog sizlere ergenlik periyodundaki sorunlar hakkında bilgi ve dayanak vermek üzere eğitim almıştır. Ergen danışmanlığı psikologlar tarafınca sağlanmaktadır.
SSS
Ergen Danışmanlığı – Ergenler için Psikoterapi takviyesi ne kadar sürer?
Terapi mühleti sorunun sıklığına ve şiddetine nazaran farklılık göstermektedir. Birinci seans kıymetlendirme daha sonrasında terapistiniz ile yol haritanızı konuşabilirsiniz.