“Endişe verici veriler, İtalya ikiye bölündü”

Ethereum

New member
12 Temmuz 2023, 13:18

Eğitim müdürü, Kuzey ve Güney arasındaki güçlü uçurumun altını çiziyor, özellikle matematik ve İngilizce becerilerindeki eksiklik endişe verici

Matematik ve İtalyanca eksiklikleri

Bu, Eğitim ve Liyakat Bakanı Giuseppe Valditara’nın Invalsi verilerinin sunumu sırasında çizdiği genel tablodur. Bireysel ve toplu gelişim için gerekli olan, matematik ve İngilizce becerilerinde endişe verici bir eksiklikle ilkokulda zaten ortaya çıkan Kuzey ve Güney arasında bir boşluk. Bu eğilim daha sonra Güney’de devamsızlığın yüksek olduğu ortaokulda güçlenir.

Bakan Valditara, “Sicilya, Campania ve Calabria’da Kuzey ile karşılaştırıldığında İtalyancada yüzde 5, matematikte yüzde 10 ve İngilizcede yüzde 4-5 puanlık bir boşluk var” diye açıklıyor. Matematik esastır, toplumsal gelişimin bir göstergesidir, İngilizce uluslararasılığa ulaşmanın anahtarıdır ve bu disiplinde yeterli beceriye sahip olmayan bir öğrenci diğer sınıf arkadaşlarına göre ağır bir şekilde cezalandırılır”.

müdahaleler

Ciddi önlemlere yol açan sonuçlar: “Bu nedenle, Invalsi’nin de katkısı ve Indire’nin işbirliğiyle, sosyal bağlamın kırılganlığının en fazla olduğu okulların belirlenmesini sağlayan on maddelik bir Gündem Sud’u sunma kararı. okul terkleri, eğitim başarısızlığı ve devamsızlıklar – devam ediyor Valditara – 240 okulla başlıyoruz. Önemli kaynaklara yatırım yapacağız. Bu, özellikle matematik, İtalyanca ve İngilizce gibi en kritik dersler için her okulda daha fazla öğretmen görecek bir geçiş” . Bakan ayrıca, “okul süresinin uzatılması, tam zamanlı” ve “bu okullarda ders veren öğretmenler için müfredat dışı faaliyetler için ek ücretle uzmanlık eğitimi” olacağını da sözlerine ekledi. “Eğitim gelişimi sayesinde bölgesel kalkınmayı teşvik edecek müdahalelerimiz olacak, ailelerin katılımı olacak. Aile ve okul arasındaki ittifakı yeniden kurmamız gerekiyor”, diye bitiriyor.

İlgili