Efsane Lezzet Kıbrıs Tatlısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Efsane Lezzet Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

• 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;

• 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem santi
Şerbeti için;

• 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Efsane Lezzet Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Tarifimizin yapılışına kıbrıs tatlısını yapmak için evvela şerbetini hazırlamamız gerekiyor zira şerbetini soğuk olması lazım verilen ölçüdeki ölçülerdeki şeker ve suyu bir tencereye aldıktan daha sonra kaynayana kadar karıştıralım.
  2. Kaynamaya başladıktan daha sonra kapatalım ve vanilya sını ek edip soğuması için bekleyelim.
  3. Şerbetimizin büsbütün soğuk hale gelmesi gerekiyor, şerbetimizi soğurken biz de kek gereçlerini hazırlayalım.
  4. Kek gereçleri için, yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar derin bir kapta yeterlice çırpalım.
  5. Öteki gereçleri de bu karışımın üzerine ek edip karıştıralım.
  6. Yağlanmış büyük bir borcama yuvarlak da olabilir kare bir borcam yahut dikdörtgen bir borcam da olabilir kek harcımızı dökelim.
  7. 160 derece fırında 30 dakika kadar kekimizi pişirelim ancak bu 30 dakika boyunca fırının kapağını hiç bir biçimde açmayalım.
  8. Kekimiz piştikten daha sonra fırından çıkaralım ve soğuk şerbet ile kekimizi buluşturalım çabucak sonrasında da kekimizi soğumaya bırakalım.
  9. Kremasını hazırlayalım bunun için krem şanti dışında öteki bütün materyalleri bir tencerede evvel karıştıralım.
  10. ondan sonrasında ocağın koyalım ve muhallebi kıvamı alana kadar karıştıralım pişirelim altını kapatıp toz krem şantiye ek edelim ve blenderla 5 dakika boyunca çırpalım.
  11. Bu ortada ben sıcak muhallebinin üzerine direkt krem şantiyi döküyorum ve 5 dakika boyunca bu türlü çırpıyorum bu kremsi soğumuş olan muhallebimizi şerbetli kekimizin üzerine bir hoş yayalım.
  12. Yaymış olduğumuz muhallebi kısmının üzerine de çokça hindistan cevizi serpiştirelim.
  13. Bu tatlıyı fazlaca hoş bir biçimde sunmak ve servis etmek isterseniz, en az 2-3 saat boyunca buzdolabında soğutmanın da tavsiye ederim şimdiden herkese iyi iftarlar güzel ramazanlar diliyorum.
Efsane Lezzet Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı