Efsane Lezzet Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem santi
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Tarifimizin yapılışına kıbrıs tatlısını yapmak için evvela şerbetini hazırlamamız gerekiyor zira şerbetini soğuk olması lazım verilen ölçüdeki ölçülerdeki şeker ve suyu bir tencereye aldıktan daha sonra kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra kapatalım ve vanilya sını ek edip soğuması için bekleyelim.
- Şerbetimizin büsbütün soğuk hale gelmesi gerekiyor, şerbetimizi soğurken biz de kek gereçlerini hazırlayalım.
- Kek gereçleri için, yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar derin bir kapta yeterlice çırpalım.
- Öteki gereçleri de bu karışımın üzerine ek edip karıştıralım.
- Yağlanmış büyük bir borcama yuvarlak da olabilir kare bir borcam yahut dikdörtgen bir borcam da olabilir kek harcımızı dökelim.
- 160 derece fırında 30 dakika kadar kekimizi pişirelim ancak bu 30 dakika boyunca fırının kapağını hiç bir biçimde açmayalım.
- Kekimiz piştikten daha sonra fırından çıkaralım ve soğuk şerbet ile kekimizi buluşturalım çabucak sonrasında da kekimizi soğumaya bırakalım.
- Kremasını hazırlayalım bunun için krem şanti dışında öteki bütün materyalleri bir tencerede evvel karıştıralım.
- ondan sonrasında ocağın koyalım ve muhallebi kıvamı alana kadar karıştıralım pişirelim altını kapatıp toz krem şantiye ek edelim ve blenderla 5 dakika boyunca çırpalım.
- Bu ortada ben sıcak muhallebinin üzerine direkt krem şantiyi döküyorum ve 5 dakika boyunca bu türlü çırpıyorum bu kremsi soğumuş olan muhallebimizi şerbetli kekimizin üzerine bir hoş yayalım.
- Yaymış olduğumuz muhallebi kısmının üzerine de çokça hindistan cevizi serpiştirelim.
- Bu tatlıyı fazlaca hoş bir biçimde sunmak ve servis etmek isterseniz, en az 2-3 saat boyunca buzdolabında soğutmanın da tavsiye ederim şimdiden herkese iyi iftarlar güzel ramazanlar diliyorum.