Duygusal Açlıkla Başa Çıkma

Muqe

Global Mod
Global Mod
Duygusal açlık; kişinin hislerinin yönlendirdiği ve ansızın gelen açlık hissine denir. Öfke, keder, kızgınlık ya da memnun hissettiğimiz anlarımızda muhtaçlık duyduğumuz bir beslenme halidir. Duygusal açlık yaşayan kişi kimi vakit o an hissettiği bir histen kaçmak ister, kimi vakit ise o an gereksinim duyduğu bir duyguyu hissetmek için beslenebilir. Apansız gelen bu açlık hissi ile kişi ne yediğini önemsemeden abur cuburlara yönelebilir. Doyma hissi kaybolur ve ölçüsü önemsemeksizin sırf yiyecek tüketimine odaklanılır. Yiyecek tüketimi daha sonrasında oluşan pişmanlık hissi ve hayal kırıklığı kişinin duygusal açlık ile beslendiğinin en değerli özelliklerinden biridir. Yaşanılan pişmanlıklar daha sonrasında genelde telafi davranışları görülür (kendini kusturma, mide boşaltma ilaçları vs.).

Duygusal açlıkla beslendiğini fark edip bu durumla başa çıkmak isteyen şahıslar evvela ortasında olduğu durumu kabullenmeli. O anları düşünüp beslenmenin asıl sebebinin külliyen duygusal gereksinimlerden kaynaklandığını fark etmek epey kıymetli bir adımdır. Bir öbür değerli adım ise duygusal besin günlüğü tutmaktır. 1 yahut 2 hafta boyunca hangi durumlarda ve hangi hisler ile besinleri tüketiyor olduğunuzu yazdığınız bir günlük. Duygusal açlık ile beslenme formunu değiştirmek isteyen şahısların hayatında bir daha yapılandırması gereken hususlar ortasında tertipli ve kâfi uyku ile ömründe fizikî aktivitelere yer vermesi vardır.

niçin yaşadığınız beslenme bozukluğu sizin ruhsal yahut ruhsal halinizden kaynaklı olmasın ?

Duyguları ile beslenen şahıslar üstte bahsedilen farkındalıklar kararında şayet kabul edilen hislerin altından kalkamıyorsa kesinlikle bir uzmandan takviye alması önerilir. Yaşanılan duygusal açlık bireylerin ruhsal ve ruhsal halinden kaynaklı durumlardan oluşuyorsa, uzmanlığı beslenme üzerine olan bir psikologdan yardım almak en yanlışsız tercih olacaktır.