Doğum Günü Pastası Ortası Açık Kalp Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Doğum Günü Pastası Ortası Açık Kalp Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar göz sonucu un
- 1paket artı yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yada iki tane vanilya
- Çay kaşığının ucuyla toz tarçın
- Süt
- Kremşanti
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kapta yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpalım (5 dk kadar)ardından un ve kabartma tozu hariç sırayla tüm materyalleri ekleyelim ve bir daha çırpalım.
- daha sonra unu ve kabartma tozunu da ekleyip çırpalım, yağlanmış tepsiye yada kalıba döküp, evvelinde ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede denetimli bir biçimde 25 otuz dk pişirin. Ben kalp formundaki kalıbımı kullandım.
- O ortada kremşantiyide hazırlayın kek piştikten daha sonra büsbütün soğuğunca kalıptan çıkartıp kekin ortasından kesip, pastanın tabanı için bir servis tabağına alıp üzerine göz sonucu sütle ıslatın.
- Kremşantiyi isterseniz pasta duyuyla küçük yuvarlak biçimde sıkın isterseniz de bir spatulayla direk keke yayın pastanın ikinci katı için birebir süreçleri uygulayın.
- ondan sonrasında ben kare çikolatayı benmari yöntemi eritip çilekleri içine batırdım portakalı yuvarlak biçimde dilimleyip tezgahta havlu kağıdın üzerinde bekletip onuda çikolataya batırdım.
- çabucak sonrasında bisküvi, benim o eti tutku ile süsledim beyaz çikolataya sarı ve pembe besin boyası ekleyerek pasta duyuyla dekor kremalar sıktım özetlemek gerekirsesı siz nasıl istiyorsanız o denli süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Doğum Günü Pastası Ortası Açık Kalp Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı