Ethereum
New member
Başbakan, Via d’Amelio katliamının anma törenlerinde varlığını yineleme fırsatı buldu. “Hiç kaçırmadım, bu yıl da kaçırmayacağım” dedi aslında Meloni. Siyasete nasıl başladığımı herkes biliyor, hatırlıyorum. 15 yaşında, katliamın ertesi günü siyasete başladım. mafyanın yargıç Borsellino’yu öldürdüğü D ‘Amelio aracılığıyla”.
Nordio’nun konumu
Mühürlerin Muhafızı’nın bazı düşünceleri, çoğunluk içinde olduğu kadar, mafya kurbanlarının dernekleri ve aileleri arasında da hoşnutsuzluğa yol açmıştı. “Dış yardım suç olarak var olmaz, hukuka dayalı bir yaratımdır. Kavramın kendisi çelişkilidir, bir tezattır” dedi aslında Nordio. Dış yardımı ortadan kaldırmak istemiyoruz. Ama o zaman şu anda var olmayan suçun yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Şu anda ceza davası yapılanmamış. Mafyaya bu şekilde iyilik yapılabileceğini düşünmek boş metafiziktir”.
Nordio: “Dış rekabet reformu planlanmadı, Meloni ile anlaşmazlık yok”
Sözlerinin yarattığı tartışmanın ardından Adalet Bakanı, hükümet içinde ve Meloni ile nasıl bir gerilim olmadığını açıklamak istedi. “Başbakanla her zaman mükemmel bir uyum içindeyiz ve öyleyiz. Dış rekabet sorunu benim tarafımdan son yirmi yıldır yazılarımda ele alındı, bu esasen teknik bir sorun ve eğer bir şey varsa organize suçla mücadeleyi güçlendirmeyi hedefliyor. – dedi Nordio – Ama revizyonu hükümet programının bir parçası değil ve aslında görevimin başında Meclis’te yaptığım konuşmada benim tarafımdan teklif bile edilmedi. Varsayımsal anlaşmazlıklarımızın yaratıcı ve bazen habis yeniden inşaları seçmenlerden aldığımız yetkiye göre tereddüt etmeyeceğimiz ve tereddüt etmeyeceğimiz adalet reformlarını gerçekleştirme kararlılığımızı baltalamaya yönelik boşuna girişimler.”
Palazzo Chigi hattı, “değişiklik yok”
Müsteşar Alfredo Mantovano, yasayı değiştirmeyeceğini defalarca vurgulayan Palazzo Chigi’nin de desteğiyle, hemen tamamen farklı bir görüşe sahip göründü. “Tartışılacak bir konu değil, hükümet organize suçla mücadelede geri adım atmayacak. Başka öncelikler var. Dış rekabet içtihatları sağlamlaştırıldı ve yeni bir cephe açmaya gerek yok.”
Salvini: “Öncelik değil, adalet reformuna ihtiyacımız var”
Matteo Salvini de aynı dalga boyunda kendini hemen ifade etmişti. “Hiç kimseye karşı değil, kimsenin ideoloji tarafından engellenmemesi umuduyla yargıçlar dahil herkesi kapsayan, acil, etkili ve ortak bir adalet reformuna ihtiyacımız var. Diyelim ki bu (mafya derneklerinde dış rekabet reformu, ed) öncelik “.
Tajani: “Nordio’nun dış rekabet konusunda haklı olduğunu düşünüyorum”
“Forza Italia’nın önceliği, kariyerlerin ayrılmasıdır. Yasal açıdan dış rekabet konusunda, Bakan Nordio’nun haklı olduğunu düşünüyorum, o zaman nasıl ilerleyeceğimizi göreceğiz”, bunun yerine Dışişleri Bakanı ve Yardımcısı tarafından alınan pozisyon oldu. Başbakan Antonio Tajani. “Organize suçla mücadeleyi değiştirmek ya da zayıflatmak söz konusu değil, tam tersine – altını çizdi Dışişleri Bakanı -. En iyi sistemleri kullanarak bu mücadeleyi sertleştirmeliyiz. Ve bakanın söylediklerini okuyunca, sanırım bunu yapmak istiyor. bir konumu güçlendirin ve onu zayıflatmayın”.