Çikolatalı Puf (Schaumküsse) Görüntülü

Leila

Global Mod
Global Mod
Çikolatalı Puf (Schaumküsse) Tanımı İçin Materyaller

• 3 adet yumurta akı (Bir gece buzdolabında dinlenirse daha âlâ olur )
  • 1 paket toz vanilin
  • 75 ml. su ( 1 çay bardağı bir parmak eksik üzere )
  • 190 gram tozşeker ( 1 dolu su bardağı, 200 ml. )
  • 3 yaprak jelatin ( helal )
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 büyük gofret yaprağı ( bunun yerine bisküvi de kullanabilirsiniz )
Üzeri için:

• 200 gr bitter çikolata
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
  • Hindistan cevizi ( şayet çikolatayla kaplamak istemezseniz bunu tercih edebilirsiniz, opsyonel )
Çikolatalı Puf (Schaumküsse) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Yumurta akları bir gün buzdolabında dinlense âlâ olur. Sonraki gün yumurta akları tertemiz ve kuru bir çırpma kasesine alalım, limon suyu ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya başlayalım.
  2. Tencereye tozşekeri ve suyu alalım ve ocağın altını yüksek ateşe alalım.
  3. Şeker eriyene kadar ve yavaşça kıvam alana kadar düzgünce kaynatalım. Şurup kaynarken yaprak jelatini soğuk suya batırıp yumuşamasını bekleyelim.
  4. Şurup kıvam alınca ocağın altını kapatalım ve yumuşayan jelatini soğuk sudan alıp fazla suyunu sıkalım ve şuruba dahil edip güzelce çırpalım.
  5. Kıvamı tutkala benzeyecek lakin daha akışkan olmalı.
  6. Çırpılan yumurta aklara şurubu yavaşca dökelim.
  7. Yumurta akları sıcak şurupla biraraya gelince çiğ kalmayacak bu sayede pişecektir. Çiğ diye kaygı etmeyin. Ve yumurta akları çırpmaya devam edelim ( en az 3-5 dakika )
  8. Gofret yaprağını alalım ve yuvarlak bir çember ile hal verelim ( ben krema sıkma ucu kullandım 3-4 cm çapında ). Şayet bulamıyorsanız yuvarlak bisküvi de kullanabilirsiniz.
  9. Çırpılan yumurta akları bir sıkma poşetine dolduralım ve ucuna yuvarlak uç takalım.
  10. Kestiğimiz gofret yapraklara yumurta aklarını sıkalım ve buzdolabına kaldıralım yarım saat. O ortada çikolatayı benmari yordamı eritelim.
  11. Eriyen çikolataya sıvı yağ ekleyip güzelce karıştıralım. bu biçimdece daha akışkan olacak ben daha ince bir kaplama elde edecez.
  12. Buzdolabında dinlenen puflara çikolata banyosu yapmaya başlayalım. Ben bir tepsinin üzerine tel koydum ve üzerine pufları yerleştirdim.
  13. Çikolatayı bir yemek kaşığı sayesinde güzelce kaplayalım. Şayet çikolatanız yetmezse tepsiye akan çikolatadan da faydalanabilirsiniz.
  14. Ben bikaç tane pufun üzerine hindistan cevizi serpmek istedim. Kesinlikle bu hoş tanımı deneyin eminim herkes, bilhassa çocuklarınız bayılacaklar????
    ❤
Çikolatalı Puf (Schaumküsse) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı