Çikolatalı Puf (Schaumküsse) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta akı (Bir gece buzdolabında dinlenirse daha âlâ olur )
- 1 paket toz vanilin
- 75 ml. su ( 1 çay bardağı bir parmak eksik üzere )
- 190 gram tozşeker ( 1 dolu su bardağı, 200 ml. )
- 3 yaprak jelatin ( helal )
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 büyük gofret yaprağı ( bunun yerine bisküvi de kullanabilirsiniz )
- 200 gr bitter çikolata
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
- Hindistan cevizi ( şayet çikolatayla kaplamak istemezseniz bunu tercih edebilirsiniz, opsyonel )
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta akları bir gün buzdolabında dinlense âlâ olur. Sonraki gün yumurta akları tertemiz ve kuru bir çırpma kasesine alalım, limon suyu ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya başlayalım.
- Tencereye tozşekeri ve suyu alalım ve ocağın altını yüksek ateşe alalım.
- Şeker eriyene kadar ve yavaşça kıvam alana kadar düzgünce kaynatalım. Şurup kaynarken yaprak jelatini soğuk suya batırıp yumuşamasını bekleyelim.
- Şurup kıvam alınca ocağın altını kapatalım ve yumuşayan jelatini soğuk sudan alıp fazla suyunu sıkalım ve şuruba dahil edip güzelce çırpalım.
- Kıvamı tutkala benzeyecek lakin daha akışkan olmalı.
- Çırpılan yumurta aklara şurubu yavaşca dökelim.
- Yumurta akları sıcak şurupla biraraya gelince çiğ kalmayacak bu sayede pişecektir. Çiğ diye kaygı etmeyin. Ve yumurta akları çırpmaya devam edelim ( en az 3-5 dakika )
- Gofret yaprağını alalım ve yuvarlak bir çember ile hal verelim ( ben krema sıkma ucu kullandım 3-4 cm çapında ). Şayet bulamıyorsanız yuvarlak bisküvi de kullanabilirsiniz.
- Çırpılan yumurta akları bir sıkma poşetine dolduralım ve ucuna yuvarlak uç takalım.
- Kestiğimiz gofret yapraklara yumurta aklarını sıkalım ve buzdolabına kaldıralım yarım saat. O ortada çikolatayı benmari yordamı eritelim.
- Eriyen çikolataya sıvı yağ ekleyip güzelce karıştıralım. bu biçimdece daha akışkan olacak ben daha ince bir kaplama elde edecez.
- Buzdolabında dinlenen puflara çikolata banyosu yapmaya başlayalım. Ben bir tepsinin üzerine tel koydum ve üzerine pufları yerleştirdim.
- Çikolatayı bir yemek kaşığı sayesinde güzelce kaplayalım. Şayet çikolatanız yetmezse tepsiye akan çikolatadan da faydalanabilirsiniz.
- Ben bikaç tane pufun üzerine hindistan cevizi serpmek istedim. Kesinlikle bu hoş tanımı deneyin eminim herkes, bilhassa çocuklarınız bayılacaklar????