Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;
- 1/2 (yarım) su bardağı sert hazırlanmış kahve (Yarım)
- 1/2 (yarım) su bardağı krema (Yarım)
- 2 yemek kaşığı dark kakao
- 1 çay bardağı bitter damla çikolata
- 1 çay kaşığı vanilya aroması
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz (Yarım)
- 180 gram tereyağ yada margarin (Eritilmiş 1 su bardağı)
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 140 gram bitter çikolata
- 180 gram krema (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- 1/2 su bardağı sert kahvemi hazırladım. Tereyağımı erittim 180 gramdan 1 su bardağı eritilmiş tereyağı elde ettim.
- Ardından kremamı ısıttım ve bir kaseye sırayla kahve, tereyağ, krema, damla çikolata, kakao ve vanilya aromasını ekledim ve çırpma teli ile karıştırdım.
- Ardından yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırptım akabinde yavaş yavaş hazırladığım karışımı ekledim ve karıştırdım daha sonrasında un, kabartma tozu ve tuzunu ekledim ve karıştırdım.
- Öncelikle fırınımı 160 derecede ısıtmaya başladım. daha sonrasında kek kalıbını margarinle heryerini yağladım ve un serpiştirdim. daha sonrasında kek kalıbına aktardım ve fırına pişirmek üzere yolladım. 50 dakika boyunca pişirdim.
- Keki fırından alıp, kalıbın ortasında 10 dakika soğumaya bıraktım. Akabinde tel ızgaranın üzerine karşıt çevirip kalıptan çıkarttım oda sıcaklığına gelmesini bekledim bu sırada sosunu hazırlamaya başladım.
- Sos tenceresine krema ve şekeri ekledim kaynama noktasına gelince irice doğradığım çikolataları ekledim ve ateşten alıp, çikolataları güzelce yedirerek karıştırdım.
- Sosum ağırdan akışkan hale geldi ve sıkma torbasına aktarıp kekimin her yerine gezdirdim. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.