Catania havaalanı hala kapalı, Adolfo Urso: “Kabul edilemez”

Ethereum

New member
Bakan Urso’nun sözleri

Urso, “Bir hafta geçti ve sözde normale ne zaman döneceğimiz hala net değil. Şu anda aşırı yüklenen bir havalimanının gelişiminin planlanmasındaki gecikmeleri telafi etmek için ne yapmayı planladığımızı da bilmiyoruz” diye ekliyor. “İş derneklerinin ve sendikaların protestolarını ve ayrıca yeni belediye başkanı Enrico Trantino’nun ulusal ve Avrupa kalkınmasının kutbu haline gelebilecek bir şehirde büyük sorumluluk ve hizmet duygusunu anlıyorum, bu durum tolere edilemez”. İş derneklerinden ve sendikalardan gelen “adanın üretim sistemi üzerindeki ciddi sonuçlara ilişkin” taleplerle ilgili olarak Urso, “kazanın ardından ilk saatlerden itibaren konuştuğum, hava taşımacılığından sorumlu Altyapı ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı Galeazzo Bignami ile zaten ilgilendiğini belirtiyor.

Schifani’nin yanıtı

“Havaalanının A terminalinin bir bölümünü tahrip eden yangının ardından Catania havaalanının yeniden açılmasına katkıda bulunmak için büyük bir kurum duygusu ve hizmet ruhuyla hemen katkıda bulunan bakanlar Crosetto ve Salvini’nin aksine, Bakan Adolfo Urso gibi bakana hatırlattığım üzere, Fontanarossa’yı her iki uçak açısından da önemli bir uluslararası merkez olarak tanımlayan bir havaalanı sisteminin altyapı eksiklikleri hakkındaki şüpheleri gölgede bırakarak kısır tartışmaları körüklemeyi tercih edenler var. ve yolcu hareketleri ve kara hizmetlerinin hangi ta’ üzerinde”. Sicilya Bölgesi Başkanı Renato Schifani’nin sert yanıtı bu. “Ticaret Odaları reformu vesilesiyle zaten olduğu gibi – Adanın başkanı gözlemliyor – İtalya’da Yapılan ve Teşebbüs Bakanı bir kez daha düzensiz bir şekilde müdahale etti, tüm Sicilya halkının çıkarından çok yerel işleri korumak için. Bakanın aynı müdahaleciliği aylardır Sicilyalıları ve çok sayıda turisti şaşırtıcı ücretlerle taciz eden havayollarının lobisine karşı hemen göstermemesi üzücü, oysa benim hükümetim en az iki itirazda bulundu. Anti tröste ve Roma Cumhuriyet Savcılığına şikayet”.

Başkan Renato Schifani için, “Fontarossa’da olanlar, tüm kurumların en geniş işbirliğini ve ortak taahhüdünü gerektiriyor; Sicilya Bölgesi, Enav ve Hava Kuvvetleri arasındaki mutlak sinerjinin de gösterdiği gibi, Bölgenin toplu taşıma şirketi Ast ile birlikte Etna havaalanında transit geçiş yapan çok sayıda yolcunun sıkıntısını azaltmak için günlerdir çalışıyor. Schifani, aynı kurumsal sinerjinin Melon’un tüm temsilcileri arasında bulunabileceğinden ve bulunması gerektiğinden eminim. hem hükümet hem de Sicilya Bölgesi”.

Urso’dan Schifani’ye yanıt: “Örgütsüz tepki, görevimi yaptım”

“Dürüst olmak gerekirse, uzun ve sağlam bir ilişkiyle bağlı olduğum Başkan Schifani’nin tepkisini anlamıyorum, tonlar ve biçimler bakımından gerçekten parçalanmış, bu da kim bilir benim değerlendirmelerime ait olmayan hangi yerel olayları çağrıştırıyor. Catania’yı uluslararası bir üs haline getirmek için SAC’ın sorumluluğunda olan altyapı planlamasından ve ENAC’ın operasyonel kontrolünden bahsediyordum. Yerel ve hükümet olmak üzere tüm sorumlu organların azami çabayı sarf ettiği acil durum yönetiminden kesinlikle bahsetmiyordum. Normale döndüğümüzde de değerlendirilecek” dedi. Bu, Enterprise and Made in Italy Bakanının Sicilya Bölgesi Başkanına yanıtıdır.

“Ve her halükarda, İtalya İşletme ve Made in Bakanlığı’na kamu açıklamalarıyla hitap eden Sicilya üretim sistemi üzerindeki acil ve zaman içinde ciddi yansımalara dikkat çekmek için kurumsal görevim var. Hava uçuşlarının şaşırtıcı ücretleri ile ilgili olarak, Avrupa kuralları sınırları içinde çözümler arayan Başkan Schifani ve daha geniş kapsamlı müdahaleler planladığımız Bakan Matteo Salvini ile bazı değerlendirmeleri paylaştık. Ayrıca bu durumda birincil sorumluluk ENAC’a aittir. Yalnızca birkaç saatliğine, Fiyat Garantörünün yenilenen yapısı aracılığıyla Mimit’in doğrudan müdahalesiyle karşı karşıya kalması, haksız ticari uygulamaların varlığını teyit ediyor. Bu nedenle, her zaman olduğu gibi maksimum işbirliği – diye sonuca varıyor – ve karşılıklı polemik yok. Yasama meclisinin başlangıcından bu yana Sicilya’da bol miktarda gösteri yaptığımız için, yalnızca sorunları yapısal bir şekilde çözme iradesi “.