Borcamda Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Not: ben oval küçük uzunluk borcam kullandım, 2-3 kaşık muhallebi fazla bile geldi. İstediğiniz her türlü borcamı kullanabilirsiniz. Büyük uzunluk borcam kullanacaksanız gereçleri 2 kat kullanarak muhallebisini hazırlamanızı öneririm. Krema 2 ölçü yapsanız da tek kutu kullanabilirsiniz maliyet açısından. Ayrıyeten yulaflı bisküvi yerine bebe bisküvisi de kullanabilirsiniz.
Borcamda Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 ıt süt
- 1 paket yulaflı bisküvi (burçak bisküvi) yahut petibör de olabilir
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
- 1 çay bardağı fındık
- Çilek
- 100 gram beyaz çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküviler ve fındıkları rondoya alalım. Toz haline gelinceye kadar rondodan geçirelim.
- Muhallebisi için tencereye sütü alalım.
- Nişasta, un, şeker ve yumurta sarısını ekleyip çırpalım.
- Kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Ve beyaz çikolatayı ekleyelim bu ortada soğurken.
- Kabuklanmasın diye üzerini streçleyebilirsiniz.
- İlk sıcaklığı çıktıktan daha sonra vanilya ve kremayı ekleyip çırpalım.
- Muhallebi soğuduktan daha sonra borcamın tabanına bisküvinin yarısını yayalım.
- Çilekleri ortadan kesip borcamın kenarına dizelim.
- Soğuyan kremayı borcama boşaltalım.
- Bisküvinin kalanını kremanın üzerine boşaltıp düzeltelim.
- Mümkünse 1 gece yahut en az 3-4 saat dinlendirmenizi tavsiye ederim.
Not: ben oval küçük uzunluk borcam kullandım, 2-3 kaşık muhallebi fazla bile geldi. İstediğiniz her türlü borcamı kullanabilirsiniz. Büyük uzunluk borcam kullanacaksanız gereçleri 2 kat kullanarak muhallebisini hazırlamanızı öneririm. Krema 2 ölçü yapsanız da tek kutu kullanabilirsiniz maliyet açısından. Ayrıyeten yulaflı bisküvi yerine bebe bisküvisi de kullanabilirsiniz.
Borcamda Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı