Bisküvili Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Bisküvili Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 paket sade bisküvi
- 1 paket Dr. Oetker kakaolu yahut çikolatalı puding
- 1 paket Dr. Oetker sade kremşanti
- 4.5 su bardağı süt (1 su bardağı süt kremşanti için, 3.5 su bardağı puding için)
- Besin boyası
- Çilek
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda pudingi pişirmekle işe başlıyoruz. Puding piştikten daha sonra sade bisküvileri dik olacak biçimde yuvarlak bir kaba diziyoruz.
- Bir sıra kakaolu bir sıra sade bisküvi kullanıyoruz (Benim kelepçeli kabım olmadığı için düz bir yuvarlak tenceremin içine streç serdim ve pastam sabitlenene kadar o biçimde koruma ettim. )
- Büsbütün bisküvileri dizdikten daha sonra üzerini streçle kapatıp en az 4-5 saat buzdolabında bekletiyoruz. Tam olarak sabitlenmesi lazım. 4-5 saat geçtikten daha sonra kremşantimizi hazırlıyoruz. En az 1 saat dolapta bekletiyoruz.
- sonrasındasında dolaptan çıkarıp bir pasta tabağına alıyoruz (Kelepçeli kap kullananlarda streç kullanırsa daha kolay hareket ederler)
- Kremşantimizi renkli kullanmak istiyorsak besin boyası ile renklendiriyoruz. bir daha üç yemek kaşığı krem şantiyi bir kaseye alıp, kenara alıyoruz.
- Kremşantiyi torbaya doldurup, pastamızın etrafına üzerine sürüyoruz. İstediğimiz üzere form veriyoruz. Orta kısmına yazı yazılacağı için boş bırakıp uygunca düzeltiyoruz.
- Ayırdığımız kremşantinin içerisine istediğimiz renk besin boyasından damlatıyoruz. Bir poşete alıp, ucunu kürdanla incecik deliyoruz.
- sonrasındasında istediğimiz yazıyı yazıyoruz. Yarım saat daha dolapta beklettikten daha sonra pastamız hazır. İstediğimiz kutlamaya uygun biçimde yapabiliriz. Şimdiden afiyet olsun. ????
Bisküvili Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı