babası öldükten sonra bile zulüm gördü

Ethereum

New member
Fininvest başkanının mektubunda “Bizi sonsuza dek başlangıç karesine dönmeye zorlayan saçma bir oyunda sıkışıp kaldık” diye devam ediyor. “Üzücü bir duygu, çünkü öyle görünüyor ki, her reform hipotezi, içeriği ne olursa olsun, kafa kafaya çatışma sebebi oluyor. Açık olsun, bu sadece siyasete ve kurumlara bağlı, anayasal hükümlere uygun, Böyle ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmak… Ancak, her şeyden önce bir kız çocuğu olarak şahitlik etme ve bir ihbarda bulunma ihtiyacı hissediyorum: Babamın kurbanı olduğu, önünde bile durmaktan utanmadığı zulme. Onun ortadan kaybolmasının, adaletimizin maruz kaldığı birçok patolojiyi ve sapkınlığı kendi içinde barındırdığına inanıyorum”.

“Yargının küçük bir bölümünün bile dokunulmaz bir zümreye ve siyasi bir özneye dönüştüğü, sadece gerçek veya sözde muhalifleri karalamayı amaçlayan bir hikâyedir. Bazı savcılar, hakikat arayışının izlemesi gereken yolu bu şekilde tamamen tersine çevirmektedir. Bir teoremden yola çıkarlar, ne kadar tuhaf olursa olsun ve teoremin kendisinin geçerliliğini göstermek için gerçeklerin gerçekliğini çarpıtarak bile buna uyarlarlar. Sonunda bunun en ufak bir tepki bulmaması çok az önemli. Çünkü bu arada dost haber kuruluşları, teoride gizli olanlar da dahil olmak üzere iddianameleri özenle yayınlamış olacak ve hipotezleri mutlak gerçeklermiş gibi sunmak için mümkün olan her şeyi yapacaklardır. Teminat bildirimi, bu nedenle, yalnızca şüphelinin derhal teşhir edilmesini sağlamaya hizmet eder: Kanonik dinlemeler, soruşturma konusundan en uzak olanlar bile takip edecektir. Ancak her şey, suçlama teoremi üçüncü bir yargıç tarafından incelenmeden önce bile, medyanın gerçekten kalplerine yakın olan kınamalarını oluşturmaya hizmet ediyor. Şeytani bir mekanizma, bu savcı-gazeteciler suç ortaklarını kıskaca alıyor, doğrudan ilgililerin hayatını mahvediyor ama aynı zamanda koşulları ve babamın durumunda gördük, ülkenin demokratik yaşamı iklimi ne kadar zehirliyor, en kutsal anayasayı ayaklar altına alıyor. prensipler ” .

“Yine de, bunu elimden gelen tüm acıyla söylüyorum, bu şeytanca etkili bir mekanizma. ‘Hiç bitmeyen cümle’ için bir cümle hatta mahkemesiz, hatta mahkumiyetsiz, hayatın kendisinden sonra bile. Babamın ölümü hiçbir şeyi değiştirmedi. Yirmi yılı aşkın soruşturmanın ardından, herhangi bir kanıt olmadığı için -olamayacağı için- savcıların talebi üzerine yarım düzine soruşturma kapatıldıktan ve herhangi bir süreyi araçsal olarak uzatmak için derhal yeniden açıldıktan sonra, bundan sonra Fininvest’in hesapları kapatılmıştır. Yıllarca gözden geçirilip sonuç alınamadan, babamın 1993-94 mafya katliamlarının azmettiricisi olduğu şeklindeki karalamadan çok absürd, mantıksız ve mantıksız tezde ısrar eden savcılar ve gazeteciler hâlâ var. O kadar büyük bir şey ki yazmakta bile zorlanıyorum. Ancak Silvio Berlusconi’nin Ocak 1994’te sahaya girişini kolaylaştırmak için Cosa Nostra’ya ölüm ve yıkımı serbest bırakma emri verdiğine gerçekten inanabilen var mı? O halde ülkenin en büyük şirketlerinden birini mafya sermayesiyle kurduğuna inanılır mı? Babam olan adamı çok iyi tanıyorum, her türlü şiddetten dehşetini, her bir kişiye karşı derin düşüncesini, sevme yeteneği ile sevilme arzusunun onun özünün nasıl aynı olduğunu benden daha iyi kimse bilemez. hayat. Ama biri sağduyudan ya da bir kızın iddiasından memnun değilse, bana açıklayın, onlarca savcının günlerini babama adadığı çeyrek yüzyıldan fazla bir süre sonra neden hiçbir şey ortaya çıkmadı, hiçbir şey. Bunun yerine, sayın müdür, Berlusconi hükümetlerinin organize suçlara karşı çıkardığı yasaları listelemek için bu gazetenin bir sayfası yetmez.”

Cosa Nostra’ya karşı başka hiçbir yönetici bu kadar çok şey yapmadı. Ancak tüm bunlar yeterli değil. Düşmana damgasını vuran adli kırmızı harf silinmez kalır, ondan kurtulur. VE yeni hedef belli: Damnatio memoriae. Hayır, maalesef Otuz Yıl Savaşları Silvio Berlusconi ile bitmedi. Ve kesinlikle sadece onunla ilgili değil. Çünkü adaletin işlemediği bir ülke, işlemeyen bir ülkedir. Bu kadar çok başarısızlıktan sonra, bir reformun bizi tam bir hukuk medeniyetine kavuşturmaya yeteceği konusunda hiçbir yanılsama duymuyorum. Ama gerçekten devlet duygusuna sahip olanların bazı önemli adımlar atması gerektiğini düşünüyorum ve umuyorum. Yapmamalıyız, kendimizi teslim edemeyiz. Mahkeme salonlarında okuduğumuz gibi herkes için aynı olan bir adalet hakkımız var. Herkes için, kimin evet kimin hayır olmadığına belirli savcılar karar vermeden”.