“Anayasa engelleri aşmak için doğdu”

Ethereum

New member



“Anayasa ilişkilerden nefreti uzaklaştıracak”


Anayasamız “insan ilişkilerinin bir ölçüsü olarak nefreti yenmek, ortadan kaldırmak için doğmuştur. İnsan uygarlığının bizden insanlar arasındaki ilişkilerde yenmemizi istediği nefret, onların davranışlarını ciddi şekilde onaylayarak bir arada yaşamamızın kurallarının temelini oluşturur”, Devlet Başkanı devam etti. “Plautus’un ‘Homo homini lupus’u’ ve Thomas Hobbes’un iddia ettiği ‘doğa durumu’, her zaman insanlığın sorunlarının çözümüne engel teşkil etmiştir” dedi.

“Kafa karışıklığı zamanlarında Şart sağlam kalıyor”


Mattarella, 1995 yılında Parma Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmadan alıntı yaparak, “Anayasalar tam olarak kafa karışıklığı veya belirsiz geçiş anlarında en gerçek işlevini yerine getirir: yani herkes için bir referans ve açıklama noktası olma”, diye vurguladı. Giuseppe Dossetti.

“Zıtlıkları ve milliyetçilikleri beslemeyin”


“İdeolojik karşıtlıkların öne sürülmesi, etnik özellikler, aldatıcı sınıf mücadeleleri veya anakronik milliyetçilikleri yeniden canlandırma iddiası olsun, çatışmaları körükleyecek bahaneler asla eksik olmaz. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra Avrupa’mızın sınırlarında neler oluyor? Federasyon buna dramatik bir şekilde tanıklık ediyor” diye devam etti Mattarella.

1943’te faşizm hâlâ yas ve zulme neden oluyordu


“Temmuz 1943’te Camaldoli’de bir grup Katolik entelektüelin yeni bir demokratik düzenin özelliklerini ve ilkelerini özetlemeye çalıştığı konferansın üzerinden seksen yıl geçti. Faşist diktatörlük tüketiyordu ama yine de – eninde sonunda – neden olacaktı. İtalya ve Avrupa – yas, yıkım, zulüm, acı Camaldoli’de – en dramatik iklimde – kişinin dokunulmaz önceliğine ve toplumun saygıyla önceden var olmasına dayanan çoğulcu bir demokrasi ve çoğulcu düzen tasarlamaya çalıştılar. Devlete”, Mattarella’yı hatırladı.

“Sosyal Uyumu Temel Alan Kurumlarımız”


“Kurumlarımız toplumsal uyuma, birlik ve dolayısıyla dayanışma yoluyla saygı ve işbirliği duygularının aranmasına dayanmaktadır: dostluk bu ilişkileri doldurur ve onları mutluluğun bir koşulu haline getirir. Toplumun yaşamını yücelten insan duygu ve davranışlarıdır. topluluk” dedi.

“BM’nin çevre konusundaki çağrılarını göz ardı etmeyelim”


“Sosyal dostluk, tarihin zorluklarıyla yüzleşirken toplumu birbirine bağlayan bir boyuttur. Dostluğun sosyal boyutunu geliştirmek, tüm kamu kurumlarının ve onlarla birlikte sosyal güçlerin, ekonomik ve sivil enerjilerin de çağrıldığı bir taahhüttür. Şimdi sorumluluk gerektiren büyük ve ciddi bir delille daha karşı karşıyayız: zarar verdiğimiz, fakirleştirdiğimiz çevre” diye konuştu. “BM’nin genel sekreterinin alarm dolu sözleriyle yaptığı çağrılar göz ardı edilemez. Tam burada, Romagna’da dramatik bir alt tablo yaşadık. Sel derin yaralar bıraktı” diye ekledi.

“Emilia Romagna yalnız bırakılmamalı”


“Romagna vatandaşları ve belediye başkanları yalnız bırakılmamalıdır. Toplulukların ve onlarla birlikte tüm faaliyetlerin yeniden başlatılması, yalnızca burada yaşayanlar için değil, tüm İtalya için bir önceliktir”, dedi.

“Göçmenlerle ilgili farklı yollara başvurmak gerekiyor”


Mattarella’ya göre göç politikaları konusunda “Farklı yollara başvurmak gerekiyor. Eğer insan kardeşliği duygusu hissedilmiyorsa, daha iyi bir güvenlik için. Adil bir barış, mültecilerin dramını unutamaz. Göç olgusuyla bu haliyle yüzleşmek gerekiyor: duvarlar veya bariyerlerle engellenemeyen küresel hareketler”.

“AB’nin göçmenler konusunda somut bir kararlılığa ihtiyacı var”


Devlet başkanı şöyle devam etti: “Avrupa Birliği’nden nihayet somut ve sürekli bir taahhüte ihtiyacımız var” ve “göç akışlarının menşe ülkelerine destek”. “İnsanların zalimce ticaretini durdurmanın yolunun yalnızca düzenli, sürdürülebilir, ancak yeterli sayıda giriş olduğunu anlamak gerekir. Masraflar ve insanlık dışı acılar olmadan gelme ihtimali ve umudu bizi şu sonuca götürecektir: yasal yetkilendirme turlarını bekleyin”.