Ağızda Dağılan Lezzet Vezir Parmağı Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti için:
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 250 gram tereyağ yada margarin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- İrmik
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbeti 10dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. (ılık olacak).
- Derin bir kapta tereyağ, sıvı yağ, yumurta, şeker ve irmiği elimizle yoğuruyoruz.Azar azar unu ek ederken kabartma tozu ve vanilyayı da ekliyoruz.
- Çok katı bir hamur olmamalı kurabiye hamurundan epeyce az ölçüde yumuşak olmalı.
- Fırın tepsisini yavaşça yağlayalım ve hamurdan parmak kalınlığında çubuklar yapıp irmiğe bulayıp tepsiye diyelim.
- Ben hamuru krema torbasına koyup ucu küçük parmak genişliğinde kesip tepsiye direkt sıktım ondan sonrasında irmiğe buladım daha kolay ve süratli oluyor.
- Sizde torba ile yapmak isterseniz iki küçük tavsiye; 1 bu cins kremadan katı hamurları torbadan sıkarken en doruktan değil uca yakın yerden sıkarsanız hem kolay olur hem torbanız patlamaz.
- 2 evvel tepsiye sıkmak yerine irmik döktüğünüz kaba sıkıp bulayıp tepsiye alabilirsiniz. Hangisi kvakasınıza gelirse.
- Hazırladığımız tatlımızı 180 derecede fazlaca kızartmadan pişirelim.
- Fırından aldığımız tatlının birinci sıcağı çıkınca (yaklaşık bir 10 dk daha sonra) ılık şerbeti dökelim.
- Şerbet epey üzere gelebilir lakin hepsini çekiyor.
- Bu materyalden 1 kurabiye tepsisi dolusu ve 1 de küçük uzunluk yuvarlak borcam oldu.