Ağızda Dağılan Lezzet Vezir Parmağı

Leila

Global Mod
Global Mod
Ağızda Dağılan Lezzet Vezir Parmağı Tanımı İçin Gereçler

Şerbeti için:

• 3 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
Hamuru için:

• 250 gram tereyağ yada margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Üzerine bulamak için

• İrmik
Ağızda Dağılan Lezzet Vezir Parmağı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Evvel şerbeti 10dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. (ılık olacak).
  2. Derin bir kapta tereyağ, sıvı yağ, yumurta, şeker ve irmiği elimizle yoğuruyoruz.Azar azar unu ek ederken kabartma tozu ve vanilyayı da ekliyoruz.
  3. Çok katı bir hamur olmamalı kurabiye hamurundan epeyce az ölçüde yumuşak olmalı.
  4. Fırın tepsisini yavaşça yağlayalım ve hamurdan parmak kalınlığında çubuklar yapıp irmiğe bulayıp tepsiye diyelim.
  5. Ben hamuru krema torbasına koyup ucu küçük parmak genişliğinde kesip tepsiye direkt sıktım ondan sonrasında irmiğe buladım daha kolay ve süratli oluyor.
  6. Sizde torba ile yapmak isterseniz iki küçük tavsiye; 1 bu cins kremadan katı hamurları torbadan sıkarken en doruktan değil uca yakın yerden sıkarsanız hem kolay olur hem torbanız patlamaz.
  7. 2 evvel tepsiye sıkmak yerine irmik döktüğünüz kaba sıkıp bulayıp tepsiye alabilirsiniz. Hangisi kvakasınıza gelirse.
  8. Hazırladığımız tatlımızı 180 derecede fazlaca kızartmadan pişirelim.
  9. Fırından aldığımız tatlının birinci sıcağı çıkınca (yaklaşık bir 10 dk daha sonra) ılık şerbeti dökelim.
  10. Şerbet epey üzere gelebilir lakin hepsini çekiyor.
  11. Bu materyalden 1 kurabiye tepsisi dolusu ve 1 de küçük uzunluk yuvarlak borcam oldu.
    ⭐
    afiyet olsun
    ⭐
    .
Ağızda Dağılan Lezzet Vezir Parmağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı