Açık Kollar için durdurulan göçmenler: Schlein-Meloni soru ve cevap

Ethereum

New member
23 Ağustos 2023, 19:12

Dem sekreteri: “‘Yetkili’ olanlardan daha fazla insan hayatını kurtardığı için paradoksal ve idari gözaltı almak çelişkili: Tehlikedeki bu insanlar denizde mi terk edildiler?”

Meloni: “Kaçakçılıktan para kazananları zengin etmeye yetecek kadar”

Ve şunu ekliyor: “Dayanışma, denizdeki umut ve ölüm yolculuklarını durdurmaktır. Çünkü insan ticaretini organize edenlerin zenginleşmesine katkıda bulunmanın, dayanışma ve insanlık sözüyle hiçbir ilgisi yoktur.”

Schlein: İnsanları kurtardığı için cezalandırıldı

Ancak Schlein, dayanışma suçunun tesis edilmesinin “Open Arms’ın, önceki bir kurtarma için zulüm nedeniyle mümkün olduğu kadar uzaktaki Carrara’ya tahsis edilen karaya çıkarma limanına doğru seyrederken zor durumdaki bazı tekneleri kurtardığı için başına gelenlerle aynı olduğunu” söylüyor. Salerno’da para cezasına çarptırılan ve yirmi gün gözaltında tutulan Sea-Eye gemisine olan da budur”.

Schlein’in cevabı: “Bu göçmenler denizde mi terk edildi?”

Schlein daha sonra Meloni’nin cevabına yeniden katıldı: “Söyleyin bize: tehlike altındaki bu insanlar denizde mi terk edilmişlerdi? Buradaki paradoks şu ki, İtalyan Sahil Güvenliği giderek daha fazla destek talep ediyor: daha önceki bir görevde Open Arms’ın gerçekleştirdiği görüldü. Aynı gün içinde 7 kurtarma operasyonu gerçekleştiren ekipler, geçen ay 734 kişiyi kurtardı ve her zaman İtalyan Sahil Güvenlik’in koordinasyonunda 540 kişiye yardım sağladı. Ancak bugün aynı İtalyan yetkililerin destek istediği o gemi, Kurtarma çalışmaları, Meloni hükümetinin onayladığı kararname sonucunda yirmi gün süreyle durduruldu.”

“Buna Cutro kararnamesi demeyi reddediyorum”

Demokrat sekreteri yine Cutro kararnamesine atıfta bulunarak şöyle diyor: “Ben buna böyle demeyi reddediyorum: ölenlere daha fazla saygı gösterilmesine ihtiyacımız var. Bu, hayat kurtarmayı zorlaştırmayı amaçlayan ve uluslararası deniz hukukunu ihlal eden bir kararname. STK’lardan destek talep ediliyor, hatta Sahil Güvenlik devriye botlarının yakıtı bittiğinde bile oluyor ama vardıklarında yaptırım uygulanıyor ve kriminalize ediliyorlar, 20 gün süreyle durduruluyorlar. Sadece ciddi durumu telafi eden STK’lara savaş açmak Akdeniz’de bir AB kurumsal araştırma ve kurtarma misyonunun yokluğu, bir Avrupa Mare Nostrum’u. Ve Avrupa’da hükümet sessiz.”

İlgili