40 Kat Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Hayırlı bayramlar diliyorum herkese şeker tadında.
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt 150 ml
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Bir fiske tuz
- 3,5 su bardağı un 200ml
- 2 su bardağı nişasta
- 300 gram iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı şeker
- 150 grm tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 2 damla limon
Not EkleTarifi Yazdır
Hayırlı bayramlar diliyorum herkese şeker tadında.
- Baklavamıza evvela hamurumuzu yoğurarak başlıyoruz. Bütün sıvı gereçleri karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz ve yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu ortada cevizlerimizi iri biçimde robottan geçirip üzerine şekeri ilave ediyoruz düzgünce karıştırıyoruz ve şerbetinde hazırlıyoruz.
- Şerbeti kaynadıktan daha sonra kısık ateş te yaklaşık 15 ila 20 dkk kaynamaya bırakıyoruz.
- sonrasındasında limonu nu damlatıp altını kapatıyoruz.
- Ve hamurumuzu 40 bezeye bölüyoruz ceviz den daha küçük olmalı bezeler ve nişasta ile açıp ortalarına bol nişasta sürüp beş bezeyi üst üste diziyoruz.
- hemen sonrasında beş beş açıyoruz pişireceğimiz tepsi uzunluğuna nazaran 15 bezeden daha sonra ceviz serpiyoruz ve 10 kat daha açıp bir daha ceviz serpiyoruz.
- Her beş katta tereyağ karışımından kaşık ile gezdiriyoruz yani ceviz olmayan her kata ve kalan 15 bezeyi de açıp ortalarına tereyağ sürülecek.
- En son kesme sürecini yapıp kalan tereyağı baklanın üzerine güzelce gezdirip evvelde ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dkk pişiriyoruz.
- Baklava ile şerbet ılıkken şerbetini döküyoruz.
- 3- 4 saat bekledikten daha sonra servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun.Not ben iki ölçü yaptım birebir hamurdan hem baklava hem kaymaklı mekik tatlısı yaptım şahane oldu ????.