“3 çocuklu ailelere yardım edeceğiz”

Ethereum

New member

Gelecek manevra Bakan yardımcısı, “üç çocuklu ailelerden bahsettiğimizde küçük sayılardan bahsettiğimizi” göz önünde bulundurarak “büyük aile sorunu kesinlikle çözülebilir” diye ekledi.

“Aile katsayısının değerlendirilmesi, anneleri işe alan kişilere fayda sağlıyor”

Çocuklu kadınları işe alan şirketlerin aile katsayılarını ve avantajlarını değerlendirin. Bunlar, Leo’nun işaret ettiği, hükümetin incelediği aile lehine alınabilecek olası önlemlerden bazıları. Aile vergilendirmesi konusunda, “aile bölümü hipotezi değerlendirilebilir, ancak bunu yapmak için bu tür bir müdahaleyi desteklemek için mevcut hale getirilebilecek kaynakları hesaba katmamız gerekir”. “Diğer bir konu da ‘işe alanlar daha az öder’ sloganı modeline göre vergi indirimi yoluyla şirketlere verilebilecek önlemlerle bağlantılı: dolayısıyla şirketlerin üzerindeki vergi yükünün azaltılması ve özellikle annelere, annelere ek fayda sağlanması. Bu nedenle yeterince büyük hanesi olan kadınları işe alan şirketlere daha fazla fayda sağlanıyor”, diye açıkladı Leo.

“Vergi kaçakçılarına karşı doğru ama esnek olmayan vergici dostu”

“Ben de vergi mükelleflerinin, vergi yükümlülüklerini doğru bir şekilde yerine getiren ve tüm kurallara uyan kişilerle dost ve işbirlikçi olması gerektiğine, orada mutlaka diyaloğa açık olmamız gerektiğine inanıyorum. Ancak aynı zamanda vergiyi ihlal edenlere karşı da esnek davranmamalıyız. Amacımız bu: doğru vergi mükelleflerine el uzatıyoruz ama aynı zamanda vergi kaçakçılarına karşı esneklik göstermiyoruz”, dedi bir kez daha.

“Manevrayı göz önünde bulundurarak hızlanıyoruz”

Vergi reformu konusunda “işleri hızlandırmak istiyoruz”. “Başbakan ve hükümetin, gelir vergilerinden IRES’e, KDV’ye ve işlemlere kadar tüm manevraya ilişkin eksiksiz bir referans çerçevesine sahip olmasına izin vermek: bu çerçevenin, hükümler yürürlüğe girer”, diye devam etti bakan yardımcısı. “Bu tedbirler bütçe kanunuyla yakından alakalı. Bu nedenle Başbakan’ın vergi reformu senaryosunun tamamını kendi tercihine göre seçmesini istiyoruz: Hangilerinin hemen yürürlüğe girebileceğini ve hangilerinin önümüzdeki dönemde yürürlüğe gireceğini görün.” Yasama organı” .

“Kaynaksız önlemler zaten 2024’te, Irpef Nadef’i kontrol ediyor”

Vergi reformunun öngördüğü bazı müdahalelerin “kapsam gerektirmiyor: İşlemlerle ilgili olanları ve ayrıca vergi mükellefi yükümlülükleri ve ödemeleriyle ilgili her şeyi düşünüyorum. Bunlar kaynak gerektirmiyor, dolayısıyla 2024 gibi erken bir tarihte yürürlüğe girebilecekler”, Leo’yu ilan etti. “Diğerleri haraçları sever
özellikle Irpef, Ires, VAT ve Irap’i düşünüyorum, bunun yerine teminata ihtiyaçları var: bunun için Nadef’in teminatı olup olmayacağını doğrulamamız gerekiyor”, diye belirtti.