Ethereum
New member
Salvini, “2032 rastgele bir yıl değil” diye vurguladı. Aslında 2032’de her şey planladığımız gibi giderse ilk tren İstanbul’dan geçecek. Torino-Lyon. Aynı yıl ilk tren Bolzano’dan Innsbruck’a 25 dakikada gidecek ve bir başka tren de oradan geçecek. Boğaz üzerindeki köprü. 2032’de ilk tren de olacak metre Roma’da Anavatan’ın sunağını Kuzey Roma ile birleştiren”.
Roma’da nükleer enerji lehine bir konferansta konuşan başbakan yardımcısı, “Size sadece kendi siyasi gücümün değil tüm hükümetin ikna olmuş desteğini sunmak istiyorum” dedi. “Üç bakan katılıyor – Lig lideri ekledi -: Lig’den ben, Forza Italia’dan Pichetto ve Fratelli d’Italia’dan Urso. Genel bir sentez fikri var. Şimdi planlamaya çalışalım. Dört bakanlığı bir araya getirdik İşletmeler, Çevre, Altyapılar ve Mefkoordine olmamız ve kendimize zaman tanımamız gerekiyor.” Bakan daha sonra AB’ye atıfta bulunarak Avrupa düzeyinde “ideolojik düşünmemize gerek olmadığını” savundu.
Yeşiller ve Sol İttifakı milletvekiline göre, Angelo BonelliSalvini yanılıyor. “Güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerjilerin kullanılması çok az zaman alıyor” dedi. “Acil bir durum varsa neden daha düşük maliyetle ve dışa bağımlılık olmadan güvenli enerji kaynakları kullanılmasın?”
İtalya’da kaç nükleer santral var? Neredeyim?
Bugüne kadar İtalya’da tamamı “işletmeden çıkarma” aşamasında olan dört nükleer enerji santrali bulunuyor. Biri Vercelli bölgesindeki Trino’da, biri Caorso’da (Piacenza), biri Latina’da ve diğeri Garigliano nehri üzerindeki Sessa Aurunca (Caserta) belediyesinde.
İtalya’nın en büyük nükleer santrali hangisidir?
Dört nükleer santral arasında İtalya’nın en büyük nükleer santrali, 860 megawatt gücüyle Caorso’dur ve yetmişli yılların başında tasarlanıp inşa edilmiştir. BWR (Kaynar Su Reaktörü) tipindeki santral, ikinci nesil nükleer santrallere aittir.
İtalya’da nükleer enerjiyi kim istemedi?
Hükümetin nükleer santrallere dayalı bir enerji politikasını sürdürmeme kararı aldığı 1980 yılından bu yana ülkemizde nükleer enerji artık yok. Çevre ve radyoaktif atıklarla ilgili ideolojik bir tartışmanın ardından, Fukushima santralindeki kazanın hemen ardından 1987 ve 2011’de yapılan iki referandumun ardından İtalyan nükleer programı kesin olarak iptal edildi.