Yeni Yıla Yaklaşmışken: 2022 Yılının En Âlâ 10 Oyunu

Bakec

New member
Oyun dünyası için 2022 yılı pek hareketli geçti. Activision Blizzard’ın 69 milyar dolara Microsoft’a satılması, Electronic Arts’ın FIFA ile olan lisans iştirakinden çekilmesi, Uncharted başta olmak üzere bir sürü sinema uyarlaması derken Ocak ayından itibaren durmayan bir tempo vardı.

Tüm bu hareketliliğin ortasında bize yeni şeyler sunan ve beğenimizi kazanan bir sürü oyun da karşımıza çıktı. Hazır Aralık ayı gelmiş herkes yeni yılı beklerken, gelin 2022 yılının en düzgün görüntü oyunlarına bir bakalım.


Kaynak: https://time.com/6235588/best-video-g…

10. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge


Çocukluğumuzun kahramanlarını, 2 boyutlu ve sevecen pikseller ile oynama fırsatını Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredders’s Revenge ile bulduk. Başarılı müzikleri ve orjinal seslendirme takımı ile leonardo, Donatello, Raphael, April O’Neil ya da Splinter Usta’dan birini seçerek hem tek başınıza tıpkı vakitte arkadaşlarınızla kötülere karşı amansız gayrete girebilirsiniz. Oyunun tahminen en can sıkıcı kısmı her şeyin hayli süratli olup bitmesi. Fakat her karakterin kendi üslubu ve marifetleri oyunu yine oynanabilir kılıyor. New York’un kanalizasyon ve sokaklarında Dimension X’e kadar serinin bilindik düşmanlarına karşı savaşırken pizza dilimleri ile sıhhatinizi da muhafazayı unutmayın.


9. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga


LEGO’nun oyun serileri, ele aldıkları mevzuyu daha eğlenceli yapan oyunlar. Gerek karakterlerin şirin görünümü gerek diyalogları ile en kült üretimleri bile yeni nesile tanıtma ve sevdirmeyi başarıyor. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga ile de evvelki Star Wars oyunlarından daha başarılı bir üretim ortaya çıkarmayı başarmışlar.


8. Resident Evil Village: Shadows of Rose


Bir DLC’yi çıkan en âlâ oyunlar listesine almak biraz asbürd gelebilir lakin Shadows of Rose DLC’si yalnızca bir eklenti değil. Resident Evil Village çıktığı vakit çok beğeni goren bir oyundu. Bu yıl çıkan Shadows of Rose eklentisi ise oyuna farklı bir öykü ve serinin eski kişiliğine dönüşü sağlıyor. Resident Evil: Biohazard’ın Winters öyküsünün devamı olarak Village’ın bölgesinde geçiyor. Ethan’ın kızı Rose Winters olarak, Village’dan 16 yıl daha sonrasını anlatan kıssa ve serinin evvelki oyunlarında gördüğümüz üçüncü şahıs bakış açısı listeye girmeye kâfi.


7. Sifu


Tanıtımından beri ilgi ile beklenen Sifu, dövüş sanatları ustası babanızın intikamı için savaşan bir çocuk ile başlıyor. Fakat her dövüş ve her kaybedişin bir riski var. Her öldüğünüzde daha yaşlanarak yine oyuna başlıyorsunuz. Yaşın verdiği deneyim ile daha sert vuruyor lakin daha sert düşüyorsunuz. Yani akın kuvvetiniz artsa da can düzeyiniz düşüyor. Bu da oyun dünyasına yeni bir ‘büyük risk büyük ödül’ yaklaşımı katıyor. Sizi doğaçlamaya iten oyun tarzı ve cazip görsel yaklaşımı ile Sifu yılın yeniliklerinden biri.


6. The Last of Us Part 1


Bildiğiniz ve sevdiğiniz The Last of Us öyküsünün Playstation 5’te bir daha yapılandırması olarak yılın ilgi cazip olaylarından biri bu oldu. Genelde yeni kuşak konsollara geçerken eski oyunları kullanmak alışılmış bir formül fakat oyunun yapısını modül parça ayırıp Playstation 5 özellikleri ile birleştirerek ortaya eser çıkarmak öbür bir iş. Ocak ayında gelecek olan HBO uyarlaması için de The Last of Us Part 1 hoş bir hazırlık.


5. Stray


Piyasaya çıktı ve meteor tesiri yarattı. Stray birinci başta oynanışı, görsel sevimliliği ve kedi oluşun farklılığı ile yayıncılar ve oyuncular tarafınca ilgi görmüştü. Fakat kıssası ve yarattığı dünya ile ilginin derinleşmesini de sağladı. aslına bakarsanız kedi olmak ve kedilik yapmak eğlenceliyken; yarattığı siberpunk cihan, her bulmacanın sonunda büyük resmi biraz biraz göstermesi ile tüm övgüyü ve ilgiyi hak etti.


4. Elden Ring


Dark Souls’tan Hidetaka Miyazaki ve George R.R. Martin fantezisinin iş birliği olarak bomba üzere bir oyun, Elden Ring. Derin yapısının sunduğu ana ve yan vazifeler ve Dark Souls üzere kuvvetli ve ödüllendirici dövüş yapısı ile oynaması eğlenceli ve bağımlı yapan yapıt, 2022 yılının en düzgün oyunları ortasında.


3. The Quarry


Daha evvelde de ele aldığımız The Quarry için, Until Dawn’ın halefi demiştik ve gerçekten de bu tarifin altını dolduruyor. Başarılı takımı, kıssası ile 80’lerin dehşet sinemalarına göz kırpıyor.


2. Horizon: Forbidden West


Horizon: Zero Dawn’ın devamı olarak Forbidden West, seriyi pek büyütüyor. Daha geniş bir yerde daha fazla yan nazaranv, uygun bir ana öykü ve yapılabilecek iki kat fazla yükseltme. Batı Amerika’da kıyamet daha sonrası dünyada kahramanımız Alloy, öyküsünün ve dünyasının ortasında anlaşılması gereken bir alegori de anlatıyor. Ayrıyeten Playstation 5’in tüm gücünü de gözler önüne seriyor.


1. God of War: Ragnarok


Metrolarda, reklam panolarında yani her yerde karşımıza çıktı God of War: Ragnarok. Seri aslına bakarsan şimdiye kadar ortasında bulunduğu tüm mitolojileri alt üst eden bir anlatım ve kıssayla karşımıza çıktı ve Ragnarok’a gelindiğinde de daha azını bekleyemezdik. Kratos ve Atreus ile 9 diyar boyunca İskandinav mitolojisinden yaratıklar ve ilahlarla karşılaştığımız çok duygusal bir destan olarak God of War: Ragnarok yılın en düzgün oyunu.